Ο ΙΔΡΥΤΗΣ...


• Ο Κωνσταντινος Καραμανλης, ενώνει...
• Δεκα έξι χρονια απο τον θάνατο του...
• Κοινή εμφάνιση του πρωην και του νυν...

          
 

  Σημερα, ο Αντώνης Σαμαρας και ο Κωστας Καραμανλης, θα κανουν κοινή εμφάνιση! Και αυτη η εμφάνιση, ειναι βέβαιον πως θα συζητηθεί, απο όλους και πολυ! Η κοινή εμφάνιση θα γινει στο ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και "Πατριάρχη της Ελληνικής Κεντροδεξιας" Κωνσταντινου Καραμανλη...
           Η κοινή αυτη εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρα, η οποια γινεται περιπου 10 ημερες πριν απο τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογες, εχει μεγαλη σημασια! Και οπως μου ειπε πριν απο λιγες ώρες ενα απο τα κορυφαία στελέχη της παράταξης της ΝΔ, "η κοινή αυτη εμφάνιση θα στείλει πολλα, ναι πολλα μηνυματα ενότητας, πριν απο τις κρίσιμες εκλογικές μάχες..."! 
   
      
Και ακομα λέγεται πως ο πρωην πρωθυπουργος, ο Κωστας Καραμανλης θα πραγματοποιήσει  θα κανει μια, η και περισσοτερες παρεμβάσεις, τέτοιες που θα "ανατρέψουν" καποια δεδομένα! Με τις παρεμβάσεις αυτές ο πρωην πρωθυπουργος στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ, στις εκλογες... Ειναι κατι που ολοι ζητουσαν τον τελευταίο καιρο!..
           Ετσι, ο Κωνσταντινος Καραμανλης, ο Εθνάρχης, ενώνει για αλλη μια φορα την παράταξη της "Ελληνικης Κεντροδεξιας"! Και αυτο ειναι εκεινο που ολοι πλεον συζητούν...  Και με το δίκιο τους βλέπουν με αισιοδοξια το μέλλον!..
           Απο την ημερα που έφυγε απο κοντα μας ο Κωνσταντινος Καραμανλης (23 Απριλίου 1998) εχουν περασει 16 χρονια! Δεν ειναι υπερβολη, εαν πω, πως ολοι τον θυμόμαστε παντα με αγαπη και θαυμασμό! Αλλωστε "ο πολιτικός ηγέτης της Κεντροδεξιας, έθεσε την προσωπική του σφραγίδα στη νεότερη ιστορία του τοπου..."! Εκανε σπουδαιο εργο ο Καραμανλής. Τετοιο που άλλαξε όλη την Ελλάδα! Μαλιστα την περίοδο 1952-1955, ως υπουργος Δημοσίων Έργων, στην Κυβερνηση Παπαγου πραγματοποιησε πλούσιο εργο! Το 1955 διαδέχθηκε, τον Παπάγο (ειχε πεθάνει) στην πρωθυπουργία, με την βοήθεια των Ανακτόρων! Ενα χρόνο μετα, το 1956, ο Κωνσταντινος Καραμανλης ίδρυσε την ΕΡΕ (Εθνικη Ριζοσπαστική Ενωση), με την οποια κέρδισε τις εκλογες του 1956, του 1958 και του 1961!!! Το 1963 ο Καραμανλής "ήλθε σε σύγκρουση" με τα Ανάκτορα και παραιτήθηκε απο πρωθυπουργος...
           Οταν, το 1963, ο Κωνσταντινος Καραμανλης εχασε τις εκλογες παραιτήθηκε απο την πολιτική και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι! Μαλιστα δεν ηταν λιγες οι φορες, που κατήγγειλε την δικτατορία των Συνταγματαρχων! Και να σας θυμίσω βεβαια οτι τον Ιούλιο του 1974 κλήθηκε εσπευσμένα να αναλάβει την πρωθυπουργία στις τραγικές αυτές στιγμές της Κυπριακής τραγωδίας και σχημάτισε Κυβερνηση! Ετσι ξεκινησε η αποκατάσταση της δημοκρατίας! Στη συνέχεια με το κομμα που ειχε εν τω μεταξυ ιδρύσει, τη Νεα Δημοκρατια, αναδείχτηκε νικητής στις εκλογικές αναμετρήσεις 1974 και 1977 και διετέλεσε συνεχώς πρωθυουργος μέχρι το 1980! Το πιο σημαντικό επίτευγμα του, ειναι  η ένταξη της Ελλαδος στην ΕΟΚ, το 1979!!!
           Το 1980 μέχρι το 1985 και την πενταετία 1990 εως το 1995 ο Κωνσταντινος Καραμανλης διετελεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενω στη συνέχεια αποσύρθηκε στην ιδιωτική του ζωη!..
           Αυτος ηταν ο ηγέτης της Ελλαδος ο Κωνσταντινος  Καραμανλης, ο οποιος αφιέρωσε 60 χρονια της ζωης του, στον πολιτικο στίβο. Ο ιδρυτής της σημερινής παράταξης που προσπαθει να βγάλει την χωρα απο τα δύσκολα!.. Ο Κωνσταντινος Καραμανλης.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου