Ο Μ Ι Σ Θ Ο Σ !!!

• Κλήρος και λαος!
• Υποχρεωμένο το κράτος...
• Η περιουσία της Εκκλησίας!

     


      Δεν ειναι λιγες οι φορες...
           Αντίθετα ειναι πολλες!
           Χιλιάδες τα σχόλια, αλλα και τα..."τραπέζια", που εγιναν και γίνονται για αυτο το ζήτημα!..
           Παντου ακούς, το ιδιο! "Τι θα γινει με τους παπάδες;"! Λενε ολοι και ιδιαιτερα οι δήθεν γνωρίζοντες καλα, το θεμα!!!
           Ο μισθός των ιερέων, του κλήρου λοιπον...
           Ακουσα και είδα προ ημερών τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνων και πάσης Ελλαδος σε συνεντευξη του (αν θυμάμαι, στον ΑΝΤ1) να αναφέρεται στο "καυτό", αυτο θεμα, λέγοντας οτι "το κράτος ειναι υποχρεωμένο να πληρωνει τους ιερείς..."!
           Και ο Αρχιεπίσκοπος ηταν ξεκάθαρος! 
           Αλλωστε το θεμα της μισθοδοσίας των κληρικων το...κινούσαν κατα καιρους, πιο παλια οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ και τωρα τελευταία οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ!!! Και οι δυο αυτές...ομαδες! Και τα δυο κόμματα "εχουν εκφράσει την αποψη πως το κράτος πρεπει να σταματήσει την μισθοδοσία του κλήρου..."!!! Και βεβαια μιλούν για διαχωρισμό Εκκλησίας - Κρατους!..
           Ακριβώς σε αυτο το σημείο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερωνυμος πήρε τον λογο και τόνισε.
           "Το κράτος ξεχνά οτι σχεδον όλη η περιουσία της Εκκλησίας εχει περιέλθει σε αυτο! Και ετσι αυτο, το κράτος, ανέλαβε την υποχρέωση της μισθοδοσίας των κληρικών..."!!!
           Και εχει δίκιο ο Μακαριοτατος! Οταν το κράτος χρειάστηκε, ειχε την ανάγκη, οπως και τωρα, που η Οκονομικη κριση μας εχει κτυπήσει, η εκκλησιαστικη περιουσια περασε στο αυτο! Και εδω, θα πρεπει να τονισω το εργο της εκκλησιας με τα καθημερινα συσσίτια και τις χιλιάδες μερίδες που μοιράζει σε ανήμπορους. Σε φτωχούς. Και γενικα σε ανθρωπους, που δεν εχουν να ζήσουν την οικογένεια τους. Και ολα ολα αύτα χωρις την βοήθεια του κράτους!..
           Να προσθέσω, πως ο κ. Ιερωνυμος αναφερόμενος στην "περιβόητη" περιουσια της εκκλησίας, για την οποια εγινε και γινεται συνέχεια αναφορά, υπογράμμισε χαρακτηριστικα. "Ναι. Η εκκλησία εχει περιουσια, την οποια αν αξιοποιήσει, θα καλύψει τα έξοδα της..."!..
           Ακομα!
           Ακομα ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην συνεντευξη του αυτη και στη σημερινη τραγικη οικονομικη κατασταση της Ελλαδος... Και ανέφερε συγκεκριμένα. "Δεν αντέχουμε αλλο! Το ειπα και το επαναλαμβάνω. Δεν αντέχει αλλο ο Ελληνικός λαος. Πρεπει αυτο να το καταλάβουμε ολοι! Και πρεπει να συμβάλλουμε οσο μπορούμε, για να μην βουλιάξει και αλλο η κοινωνία μας.."!
           Για αλλη μια φορα ο Μακαριοτατος ηταν αληθινός. Ειλικρινής. Και δεν άφησε κατι που να... αιωρείται! Τα πραγματα τα ειπε με το ονομα τους... Ετσι οπως ακριβώς ειναι! Αλλωστε στα δύσκολα,  μπροστάρης παντοτε ηταν, ειναι και θα παραμείνει η εκκλησία μας...
           Κανω λαθος μηπως;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου