Ξ Η Μ Ε Ρ Ω Μ Α...

• Οταν..."χαράζει", η νεα ημερα!
• Ηρεμία παντου...
• Η Ζακυνθος με τον Άγιο Μας...

           Μια νεα ημερα ξημερώνει στο νησι μου...
           Υστερα απο ενα..."φορτωμένο" βραδυ, που η διασκέδαση κράτησε, μέχρι το πρωι, ηρεμία επικρατεί παντου, το  ξ η μ ε ρ ω μ α...  Ειναι κατι που φαινεται πολυ καλα και στην φωτογραφία που εχω τραβήξει απο το μπαλκόνι του δωματίου μου στο STRADA MARINA, λιγες ώρες πριν αναχωρήσω απο την "κουκλα" του Ιονίου, την Ζάκυνθο, επιστρέφοντας στην τσιμεντουπολη Αθήνα!..
           Οταν..."χαράζει", η νεα ημερα, φαινεται η ομορφια του νησιού! Η ηρεμία που εχει στην πραγματικοτητα! Φύλλο, οχι...βάρκα, φύλλο δεν κουνιέται! Και ολα αυτα μονο για λιγες ώρες!.. Γιατι σε λιγο που...αρχίζει η νεα ημερα με το φως του ήλιου, η κίνηση ειναι μεγαλη παντου!!!
           Αυτη την εβδομάδα μαλιστα η Ζακυνθος με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Μας, τον Αγιο Διονύσιο, παιρνει μια αλλη μορφή! Μια διαφορετικη όψη! Αλλη όμορφη εικόνα! Και ολα αυτα με την βοήθεια του Αγίου Μας! 
           Ειναι κατι, που οι ντόπιοι το ζουν καθε χρόνο και με ευλάβεια περιμένουν την "εβδομάδα του Αγίου Διονυσιου", για να προσκυνήσουν και να ζητήσουν την βοήθεια Του...
           Να σας πω, πως τις θρησκευτικές αυτές εκδηλώσεις καθε χρόνο τέτοιες ημερες, μαζυ με τους ντόπιους, τις παρακολουθούν, με την ιδια ευλάβεια και το ιδιο πάθος ολοι οι τουρίστες! Ολοι οι παραθεριστές! Και φεύγοντας απο το νησι μου, παιρνουν κοντα τους στις αποσκευές τους, ολα οσα έζησαν τις ώρες αυτές! Τις εντυπώσεις τους, για την ευλάβεια και την μεγαλη πιστη των Ζακυνθινών, στον Άγιο Μας! Ειναι πραγματικα μεγαλη...
                                                                                                                             Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου