...ΚΑΙ ΣΤΑ 100!!!

Στις 4 Οκτωβριου 1974...
• Πανω απο παραδοσιακές ταμπέλες, η ΝΔ!
• Ολοι, οι πρόεδροι, εβαλαν ενα λιθαράκι...

           ...Ηταν μια ηλιόλουστη μερα!
           Το ημερολόγια έγραφε 4 Οκτωβριου του 1974, οταν ο Εθναρχης Κωνσταντινος Καραμανλης, ανακοίνωνε την ίδρυση του νεου κόμματος της Νεας Δημοκρατιας!..
             Μαλιστα, οπως ο ίδιος ο Εθναρχης έλεγε "σε αυτο το κομμα μπορουν να συγκεντρωθούν πλεον ολα τα επίλεκτα στελέχη, της ελληνικής πολιτικής σκηνής..."!  Ειναι, οπως τόνισε ο Κωνσταντινος Καραμανλής, ενα κομμα, με  "πεντακάθαρη Ευρωπαϊκή κατεύθυνση"!
             Οταν, στη συνεντευξη που εδωσε στη συνέχεια, ο Εθναρχης, τόνισε χαρακτηριστικα. " Η Νεα Δημοκρατια τοποθετείται έξω και πανω απο τις παραδοσιακές ταμπέλες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς, με κατεύθυνση μοναδικη το συμφέρον του ελληνικού λαου..."!.. 
             Θα πρεπει να τονισω, πως στις εκλογες ο Κωνσταντινος Καραμανλης, προβάλλοντας την ασφάλεια των πολιτών, κέρδισε με 54%!!! Ηταν μια νίκη με ενα μεγαλο ποσοστό, με τους περισσότερους βουλευτες που ειχε ποτε, κομμα στην Ελληνικη Βουλη!
            Πρωτο μέλημα του ηταν να ξεκαθαρίσει προσεκτικά το τοπίο απο τα "σταγονίδια"! Και έπειτα ο σκοπός του ηταν να νομιμοποιήσει το ΚΚΕ!!!  Ακομα ο έλληνας ηγέτης, ο οποιος εκει στο Παρισι, κατα την διάρκεια της αυτοεξορίας του, ειχε διδαχθεί πολλα, επέβαλε στην Βουλη, τον λογο, τον δημοκρατικό λογο, οπως ο ίδιος έλεγε!
            Μαλιστα ο Εθναρχης με τον μοναδικό τροπο που αυτος ήξερε, φρόντισε να εμπεδωθεί στον λαο το συναίσθημα οτι τυχόν εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, δεν σημαίνει και "εμφύλια σύρραξη"!!!
            Και οπως πολλοι λενε, ουσιαστικά ο Κωνσταντινος Καραμανλης, προετοίμασε τον ελληνικο λαο, για την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία! Ετσι και εγινε...  
            Λιγο αργοτερα ο Εθναρχης αποσύρθηκε απο την πρωθυπουργία, αλλα άφησε πίσω του, ενα ποσυλλεκτικο φιλελεύθερο κομμα!.. Ομως το ποσυλλεκτικο αυτο κομμα με τα επίλεκτα στελέχη του Κέντρου, το 1981 εχασε τις εκλογες απο τον λαοπλάνο Ανδρεα Παπανδρεου και οπως ειναι φυσικό και επόμενο σε μια περίοδο εσωστρέφειας, για την οποια θα "μιλήσουμε", αλλη φορα!..
            Με την σημερινη ευκαιρια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 40 χρονια απο την ίδρυση της Νεας Δημοκρατιας, οτι ΟΛΟΙ οι αρχηγοι, οι πρόεδροι της, (Νεας Δημοκρατιας) συνέβαλαν στην αναδιοργάνωση της!
            Ολοι εβαλαν και απο ενα λιθαράκι...
            Ο Ευαγγελος Αβερωφ...
              Ο Κωνσταντινος Μητσοτάκης...
              Ο Μιλτιαδης Εβερτ...
              Ο Κωστας Καραμανλής...   Και
            Ο Αντωνης Σαμαρας...
              Ολοι εκαναν τα παντα για το κομμα!..
              Ας ελπίσουμε οτι ολα θα πανε καλα και οπως καθε φορα ετσι και τωρα η Νεα Δημοκρατια, θα βγάλει την χωρα, απο το αδιέξοδο, κατι που τόνισε ιδιαιτερα πολυ, ο πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαρας!..
              Το συνεδριο έκλεισε με μια ευχη...
             ...Και στα 100 !!!
                                                                                                              Γιώργος Κοντονής
             




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου