ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ!!!

• Οι ερευνες συνεχίζονται...
• Το νεο τραγικο ατύχημα στο στρατό μας!
• Χαθηκαν τρια νεα παιδια...

           Πένθος...
           Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυναμεις, έπειτα απο το χθεσινό τραγικο ατύχημα που εγινε στο πεδίο βολής του Βόλου! Εκει οπου απο έκρηξη του όλμου στον πυροσωληνα χάθηκαν τρια νεα παιδιά... Δυο μόνιμοι στρατιώτες με τον βαθμό του Λοχία, 33 ετών. Και ενας 19 χρόνος, δεκανέας, απο την Πάτρα, γιος ενος αστυνομικού που υπηρετεί στην Πάτρα! Θα πρεπει να προσθέσω πως ο 19χρονος, σε 30 ημερες, θα έπαιρνε το απολυτήριο του! Μαλιστα ο διοικητής του, του  ειπε, να πάρει την αδεια του και να φύγει για την Πάτρα... Ο νεαρος Φώτης Ανδρικόπουλος, αυτο ειναι το ονομα του, του ζητησε να παει πρωτα στην άσκηση στο πεδίο βολής και στο τέλος της να φύγει με αδεια για την Πάτρα! Η μοίρα ομως αλλα σχεδίαζε, δυστυχως!
           Ετσι ο 19 χρόνος μαζυ με τους δυο 33 χρόνους μόνιμους οπλίτες με τον βαθμό του Λοχία, τους Γιωργο Ορφανίδη και Αναστάσιος Μεζαλα, άρχισαν στο πεδίο βολής τις ασκήσεις μαζυ με τους άλλους... Καποια στιγμη και ενω ολα πήγαιναν καλα, την ώρα που ο όλμος "μπήκε" στον πυροκροτητή, στο σωλήνα (δεν ξερω εαν οι όροι ειναι σωστοί...) εγινε το κακο!..
           Απο λαθος;
           Απο απροσεξία;
           Απο το οτι δεν ειχε γινει καλη συντήρηση;
           Εγινε το μεγαλο κακο, η έκρηξη και το αποτελεσμα ηταν τραγικο!
           Ολα τωρα εξετάζονται απο την ερευνα που εχει διατάξει να γινει άμεσα, ο υπουργος Εθνικης Αμύνης ο Δημήτρης Αβραμοπουλος.
           Παντως, θα πρεπει, στο σημείο αυτο να υπογραμμίσω, οτι ο ολμος και ο πυροσωλήνας, εχουν ...ημερομηνία γέννησης-κατασκευής το 1995! Ειναι δηλαδη είκοσι ετών! Για την ακρίβεια ειναι 19 ετών! Οπως λενε οι ειδικοι δεν ειναι "μεγάλοι" σε ηλικία, οι όλμοι και οι πυροσωλήνες...
           Το ζητούμενο ειναι παντως, εαν ειχε γινει καλη συντήρηση...
           Θυμάμαι τοτε στη δικη μου εποχη, το πρωτο που μας μάθαιναν οι εκπαιδευτές ηταν η καλη συντήρηση και ο καθαρισμός των όπλων... Και αυτο, γιατι οπως μας έλεγαν "ειναι το άλφα και το ωμεγα στην χρήση των όπλων..."!!!
           Και οπως φαινεται ετσι ειναι.
           Θρήνος απο χθες στις Ένοπλες Δυναμεις...
           Οι ελληνικές σημαίες κυματίζουν μεσίστιες...
           Τρια νεα παιδια εχασαν την ζωη τους στο πεδίο βολής...
           "Έπεσαν υπέρ πίστεως και πατριδος, σε καιρο ειρήνης...", θα γράψει η ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων...
           Μαζυ με τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των τριων παλικαριών μας, ευχομαι αυτο, να ειναι το τελευταίο δυσάρεστο γεγονος στις Ένοπλες Δυναμεις της χωρα μας.
           Αιωνια τους η μνήμη.
           Α! Θα πρεπει να σας πω, πως ο αξιωματικός που ειχε τραυματισθει, ειναι εκτός κινδύνου, οπως τόνισαν οι γιατροί στο νοσοκομειο του Βολου, οπου νοσηλεύεται...
                                                                                                      Γιώργος Κοντονής






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου