ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ...

 Απο τις 7 το πρωι εως τις 7 το βραδυ...
• Στα 171 χρονια, εχουν βγει 189 Κυβερνήσεις!
• Οι προωρες εκλογες, στην Ελλαδα...

           Οι καλπες άνοιγουν στις 7 το πρωι και κλείνουν στις 7 το βραδυ...
           Βεβαια τα διαδικαστικά τα γνωρίζετε ολοι!..
           Το μονο που θελω να σας υπενθυμίσω, ειναι τουτο. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζυ σας την ταυτότητα σας... Ααα και κατι ακομα. Ψηφιζουμε στο ιδιο μερος οπου ψηφιζουμε τα τελευταία χρονια...
           Τωρα...
           Στην χωρα μας, οι προωρες εκλογες, ειναι κανόνας! Μονο, η μολις δυο πρωθυπουργοι, τον 20 αιώνα, εκαναν, ολοκλήρωσαν την τετραετία! Τη θητεία του! Ηταν ο Ελευθέριος Βενιζελος και ο Ανδρεας Παπανδρεου... Δηλαδη την  τετραετία 1928 - 1932  και  1985 - 1989 αντίστοιχα!..
           Ετσι...
           Ετσι, στα 171 χρονια του ελέγχου, του Κοινοβουλευτικού βίου καλυτερα, εχουμε βγάλει 189 Κυβερνήσεις, απο τις οποιες οι περισσοτερες δεν εχουν φθασει, καταφέρει να εξαντλησουν να τελειώσουν τη θητεία τους!
           Κατα την μεταπολίτευση, ισως για λιγο να ομαλοποιηθηκε η πολιτική ζωη της χωρας... Ομως αυτη η ηττοπάθεια, η παθογένεια των πρόωρων εκλογών συνεχίζεται! Γινεται μαλιστα θεσμός!!! 
           Στην μεταπολίτευση απο τις 16 εκλογικές αναμετρήσεις που εχουν γινει απο το 1974, ο πιο πολλες, οι 15 (!!!) εχουν βγει, αναδειχθεί με την μέθοδο των πρόωρων εκλογών!!! Θα πρεπει να σας πω οτι τα κόμματα βρίσκουν και το άρθρο του Συνταγματος που μιλά για "κρίσιμο Εθνικο θεμα"! ..
           Και αυτο το "κρίσιμο Εθνικο θεμα", γινεται αφορμή για προσφυγή μια κυβερνησης στις προωρες εκλογες! Βεβαια προωρες εκλογες εχουμε, οπως και στην περιπτωση τη σημερινη. Η Κυβερνηση δεν μπορεσε να εκλεξει Προεδρο της Δημοκρστιας και να οι...καλπες! Ομως αυτη η περιπτωση μπορει να διορθωθεί, εαν ο Προεδρος εκλέγεται απευθειας απο τον λαο...
           Σημερα.
           Σημερα οι εκλογες ειναι κρίσιμες. Ετσι πρεπει να ψηφίσουμε με την λογική! Να πουμε οχι στις φρούδες - σάπιες και σαθρές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ! Πρεπει να ψηφίσουμε τη Νεα Δημοκρατια, για την άνοδο της χωρας μας και για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας!
           Ψηφιζουμε λοιπον και ιδιαιτερα οι αναποφάσιστοι, μονο με λογική.
                                                                                                         Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου