Ο Χ Ι, ΣΕ ΟΛΑ!!!

• Περιμενει να τελειώσουν τα λεφτα!
• "Παιχνιδι καθυστερήσεων", απο την κ. Μερκελ...
• "Κλειδί", ο κ. Ντράγκι...

           Δεν λεω τρεχει...
           Τρεχει και ενημερώνει...
           Τρεχει και ζητάει "πίστωση" χρόνου ανασύνταξης...
           Θα ηταν ψέματα να έλεγα οτι ο Αλεξης Τσιπρας δεν πηγε και πηγαίνει παντου, προκειμενου να αναδείξει το Ελληνικο προβλημα...
           Απο τις συναντήσεις του με τους ηγέτες των άλλων κρατών μελών της Ενωμένης Ευρωπης, βγαινει οτι οι Εταίροι μας (μερικοι!) "θελουν...,αλλα δεν μπορουν! Η, δεν τους το επιτρέπει κάποιος"!!!
           Βεβαια το...τελικο αποτελεσμα θα το δουμε την ερχόμενη Τεταρτη, κατα την διάρκεια των εργασιών του "έκτακτου" Γιουρογκρουπ, οπου θα συζητηθεί το προβλημα της Ελλαδος!..
           Ομως!
           Ομως τιποτα δεν προκειται να γινει, εαν ενα προσωπο δεν πει το ΝΑΙ!!!
           Δεν λεω, οι συναντήσεις με τους ηγέτες της Βρετανίας, της  Ιταλίας, της Γαλλιας ηταν πολυ καλές και με...χιούμορ, οπως με την γραβάτα που εδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργος Ματέο Ρεντσι, στον Ελληνα πρωθυπουργο Αλεξη Τσιπρα! Κατι που συζητήθηκε έντονα και απο ολους... Αλλα  και το CD  με τα παραδοσιακά Ελληνικα τραγούδια που ηταν το δώρο του κ. Τσιπρα στον κ. Ρεντσι! 
           Επισης οι συνομιλίες με τον Γάλλο Προεδρο, ηταν θετικές, οπως εκπληκτικές ηταν και οι εκατερωθεν δηλώσεις, που εγιναν απο τους κκ Ολαντ και Τσιπρα, στο τελος της συζήτησης!
           Εντύπωση προκαλε εν τω μεταξυ και η υποδοχή που επεφύλαξε ο Προεδρος του Κολεγίου των Επιτροπων του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ στον πρωθυπουργό της Ελλαδος! Ολοι αλλωστε είδαμε οτι τον "πηρε απο το χερι" και τον οδήγησε στο γραφειο του, οπου και εγινε η συζητηση! Ο κ. Γιουνκερ με "πατρική αγαπη", οπως μου ειπε ενας απο τους συνοδούς του κ. Τσιπρα, έδειξε πως θελει "με πατρικές συμβουλές", να οδηγήσει στο "σωστο δρομο" τον Ελληνα πρωθυπουργο, ώστε να...μαλακώσει η αντίδραση κάποιων που δεν βλέπουν με "καλο μάτι την νεα Κυβερνηση της Ελλαδος"!!!
           Ολα αυτα, ακούγονται καλα!
           Τιποτα...
           Ναι! Τιποτα δεν προκειται να γινει, εαν δεν πει το ΝΑΙ, η Αγκελα Μερκελ, η οποια παιζει πολυ καλα το "παιχνιδι των καθυστερήσεων", που ειναι μια...συνταγή, η οποια φερει αποτελεσμα!!!
           Θελει που λέτε η Καγκελαριος της Γερμανίας, να τελειώσουν τα λεφτα, γύρω τον Απρίλιο με Μάιο, οποτε η Ελλαδα θα αντιμετωπίσει ενα τεραστια προβλημα χρηματοδότησης! Και μολις γινει αυτο! Τοτε η Γερμανια θα μας ασκήσει την πιο μεγαλη πίεση, ώστε να επιβάλει τις δικες της θεσεις! Και φυσικα το...'κλειδί" σ'αυτη την υποθεση ειναι ο Μάριο Ντράγκι, ο οποιος μπορει να...κόψει την χρηματοδότηση των Ελληνικων Τραπεζών... Και τοτε; Γράψε αλίμονο!..
           ΟΧΙ, σε ολα, απο την κ. Μερκελ λοιπόν...
           Αυτη, ειναι η αληθεια δυστυχως!!!  Είτε το θελουν καποιοι, είτε οχι
                                                                                                    Γιώργος Κοντονής




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου