Η Ρ Η Ξ Η !!!

• Τυχαία η δηλωση Βαρουφακη, στα Χανιά;
• Ο Αίσωπος και ο...Γιαν(ν)ης!
• Τρεχει, τωρα η Κυβερνηση...

           "Ναι, αλλα να μας στηρίζετε και μετα τη ρήξη, ε;"!
           Ετσι...,η για την ακρίβεια αυτη ηταν η απάντηση που εδωσε ο υπουργος Οικονομικων ο Γιαν(ν)ης Βαρουφακης σε συνάδελφο δημοσιογραφο στα Χανιά!
           Στο ακουσμα της λέξης "ΡΗΞΗ", δεν ηταν λίγοι εκείνοι που εδωσαν, η ηθελαν να δώσουν την ερμηνεία που τους...αρεσε! Και οχι εκεινη που ακριβώς εννοούσε ο κύριος υπουργος, που σημερα ειναι απο τον πρωθυπουργο "παροπλισμένος"!
           Ολες οι...ερμηνείες κατέπεσαν υστερα απο το γεγονος πως την...σκυτάλη στην ρήξη πήραν πολλοι αλλοι υπουργοι και μη! Ολοι πουλετε μιλανε για ρήξη με τους δανειστές! "Η Κυβερνηση εχει την ρήξη στο μυαλο της, διότι αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι"! Τονισε χαρακτηριστικα ο αναπληρωτής  υπουργος Ευκλείδης Τσακαλωτος και δεν ειναι και ο μονος... Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο αυτη την ρήξη ενστερνίζεται και ο ίδιος ο Αλεξης Τσιπρας, υστερα απο τις πολύωρες συζητήσεις με την Αγκελα Μερκελ; Και το λεω αυτο, επειδη τωρα η Κυβερνηση τρεχει να προλαβει, ωστε μεσα σε λιγες ημερες να εχει ετοιμάσει την λίστα, που θελουν οι δανειστές μας προκειμενου να πουν ΝΑΙ και να πάρουμε το δάνειο! Διαφορετικα παμε για φούντο!!!
           Ολη αυτη η ιστορια με την ΡΗΞΗ μου θυμίζει μια παροιμία του Αισωπου!
           Ναι, εκεινη με τον βοσκό!
           Ο μύθος λεει, οτι ενας βοσκός εκανε πλακα στους αλλους βοσκούς, φωνάζοντας "λύκοι στα πρόβατα...,λύκοι στα πρόβατα"! Οι βοσκοί έτρεχαν για να βοηθήσουν και ο αλλος βοσκός χαμογελούσε...  Οταν ομως μια μερα οι λύκοι μπήκαν πραγματικα στο μαντρί και κατέφυγαν τα πρόβατα και ο βοσκός καλουσε σε βοήθεια, ΟΥΔΕΙΣ απο τους αλλους βοσκούς έσπευσαν σε βοήθεια, γιατι θεώρησαν πως για αλλη μια φορα τους κοροϊδεύει!.. Τους κανει πλακα...
           Κάπως ετσι λοιπον ειναι και με την ρήξη που επικαλείται η Κυβερνηση, οταν τα βρισκει σκούρα-μπαστούνια με τους δανειστές! Λεει την...υποτιθέμενη μαγική λεξη "ΡΗΞΗ" και οι αλλοι πιστευει πως κανουν...πισω! Ο χρόνος ομως για τις μεταρρυθμισεις τρεχει, αυτο αλλωστε θελει και η Κυβερνηση, που δυστυχως τον...ροκανίζει, γιατι ετσι πιστευει πως οι...λύκοι δεν θα έρθουν ποτε! Οταν ομως έρθουν, οι λύκοι θα εχουν χάσει την υπομονη τους... Και τοτε χωρις βοήθεια, θα βουλιάξουμε!
           Αλλα για την Κυβερνηση ολα αυτα ειναι...ψιλά γράμματα! Ετσι Αλεξη μου; Ε;
                                                                                          Γιώργος Κοντονής
  
           

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου