ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ...

• Τι λέει σήμερα ο Φώτης Κουβέλης;
• Άφησε την χωρα να "πέσει" στα νύχια του ΣΥΡΙΖΑ!
• Ουτε...θεση στην Β' Αθηνών, δεν του εδωσαν...

           Ειναι γεγονός...
           Εαν ο πρόεδρος της ΔΗΜ ΑΡ  ειχε αποδεχθεί τήν πρόταση που του ειχε γίνει απο την τοτε Κυβέρνηση, δέν θα φθάναμε σε αυτή τήν τραγικη, την δεινή θέση! Να ειμαστε λίγο πρίν απο τα βράχια!
           Εαν λοιπόν ο Φώτης Κουβέλης, ειχε πεί τοτε το ΝΑΙ, σήμερα δέν θα φθάναμε στο σημείο να ειμαστε ο περίγελος της Ευρώπης! Ο τελευταίος τροχός της! Οι ανθρωποι της...φάπας!
           Δυστυχώς ομως δεν δέχτηκε, με αποτέλεσμα να φθάσουμε σήμερα σε ενα τέτοιο σημείο, σε μια περίπτωση "μη αναστρέψιμη", οπως λένε οι γιατροί για καποιον που οι ημέρες του ειναι μετρημένες...
           Εαν ο Φώτης  Κουβέλης έλεγε ΝΑΙ και ειχε εκλεγή Πρόεδρος  Δημοκρατίας, θα ειχαν αποφευχθεί οι προωρες εκλογές και φυσικα ολες αυτες οι περιπέτειες!
           Θυμάμαι τότε και την δηλωση που ειχε κάνει ο σημερινός υπουργός Οικονομίας ο κ. Σταθάκης, ο οποίος ειχε πει. "Να εκλεγή τώρα Πρόεδρος της Δημοκτατίας. Και τα Κόμματα να συμφωνήσουν σε ημερομηνία εκλογών εντός του 2015"! Ηταν μια αποψη πολύ σωστη. Ομως ουτε αυτή ηταν ικανή να αλλάξει την αρνητική στάση του πρόεδρου του Κόμματος της ΔΗΜ ΑΡ!..
           Εάν λοιπόν ειχε δεχθεί τότε ο Φώτης Κουβέλης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, θα έκλεινε την συμφωνία με τους Δανειστές και τούς Εταίρους μας και "η Ελλάδα θα έμπαινε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ"! Και το πιο σπουδαίο "η Ελλαδα θα δανειζόταν με επιτόκιο κοντά στο 2%, ωστε να μπορέσει να ξεπληρώσει το ΔΝΤ και να έβγαινε απο το μνημόνιο"!
           Με το ΟΧΙ του κ. Κουβέλη τιποτα απο αυτα δεν εγιναν! Ενω και ο ίδιος δεν κατάφερε οχι μόνο να μπεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα ουτε να βρει μια...θεσούλα στο ψηφοδέλτιο του  Κόμματος του Αλεξη Τσιπρα, στην Β' Αθηνών!!!
            Αλήθεια σημερα με ολα αυτα τα τραγικά που συμβαίνουν τι λεει ο φίλος μου Φώτης Κουβέλης;
            Ειναι ικανοποιημένος; Ευχαριστημένος μήπως;
            Ε, Φώτη μου;
                                                                                Γιώργος Κοντονής





0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου