ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...

• Πέρασαν πολλα χρονια απο τοτε...
• Τότε... Καί σήμερα...
• Ουδείς νεκρός μεσα στο Πολυτεχνείο...

       
Εχουν περάσει δεκαδες χρόνια απο την εξέγερση των φοιτητών, αλλα και οχι μονο (το Πολυτεχνείο ηταν γεμάτο απο "εξτρέμ" αριστερούς, διαφόρων επαγγελμάτων!) και ακόμα ουδείς μπορει μετα βεβαιότητας να μας πει, να μας δώσει ονόματα νεκρών, εντός του Πολυτεχνείου, τήν ημέρα της Εξέγερσης!
           Αυτόπτες μάρτυρες εκείνου τού πρωινού, άτομα που ηταν πισω, ή δίπλα απο την Πύλη του Πολυτεχνείου, τήν οποία εριξε κατα τη διάρκεια της εισβολής το τανκ, καταμαρτυρούν πως δέν είδαν κανένα νεκρό, εκεινη την ωρα! Ολοι ειχαν απομακρυνθεί απο τήν Πύλη!
           Αυτο αλλωστε εχει τονίσει και τονίζει συνέχεια, οταν ερωτούν οι συνάδελφοί μου οι δημοσιογράφοι, το πρωτοπαλίκαρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη, ο οποιος ηταν ακριβώς δίπλα στην Πύλη του Πολυτεχνείου.
           Νεκροί βεβαίως υπήρξαν, αλλα απο σφαίρες που επεσαν έξω και πέρα απο τόν χώρο του Πολυτεχνείου.
           Ο εορτασμός της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, χρόνο με τον χρόνο, χάνει την αξία του, δυστυχώς! Την ημερα αυτη, σάν σήμερα, κάποιοι μπαχαλακηδες "ενεργοποιούνται" και μπαίνουν στίς εκδηλώσεις και στήν πορεία των φοιτητών και τήν κατάλληλη στιγμή καίνε τήν Αθήνα! Καταστρέφουν  τα πάντα... Κι'ετσι αρχίζουν οι επιθέσεις και ο "πόλεμος" με την Αστυνομία...
           Τέτοιοι ειναι οι εορτασμοί που γίνονται πλέον, ανήμερα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το πως, θα κάνουν την Αθήνα..."αγνώριστη", κάποιοι "μπαχαλακηδες"!!!
                                                  Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 
                                                             Γιώργος Κοντονής
                                            
                         Ιδού τι εγραψε ο Τύπος εκείνης της εποχής
       Δείτε τωρα φωτογραφίες απο τήν Εξέγερση των φοιτητών







           
              Στίς 17 Νοεμβρίου του 1994 πήρα συνέντευξη απο τον Στυλιανό Παττακό, εκ των πρωτεργατών της 21 Απριλίου του 1967, ο οποιος ειχε πρίν λίγο καιρο αποφυλακιστεί, ενω σήμερα ειναι 104 ετών! Η συνέντευξη αυτη συζητήθηκε πολύ απο ολους. Θυμάμαι καθε βραδυ ολες οι τηλεοράσεις τα ειχαν βάλει μαζύ μου για τήν συνέντευξη που ειχα πάρει απο τον "χουντικό Στυλιανό Παττακό"! Κάποια αλλη φορα θα σας διηγηθω ολα οσα πέρασα τοτε. 
                Διαβάστε τωρα ενα άρθρο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" που δημοσιεύτηκε στίς 18 Απριλίου του 1997 και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου