ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ" ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ!

• Ο Οικουμενικός, ο Πάπας και ο Αρχιεπισκος σε μια ιστορική συνάντηση...
• Η επίσκεψη τους σε χοτ σποτ και το αύριο των Προσφυγομεταναστών...
• Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλαδος...

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      Σε λίγες ώρες στήν Λέσβο θα γραφή μια ακόμα ιστορική σελίδα της Εκκλησία.
      Εδώ, ο οικοδεσπότης Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο Μακαριοτατος κ. Ιερώνυμος, υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τόν Παναγιότατο κ. Βαρθολομαίο και τον Πάπα κ. Φραγκίσκο.
       Και οι τρείς Αρχιερείς μετά την συνάντηση τους, η οποία ειναι ιστορική, θα επισκεφθούν ένα χοτ σποτ, έναν καταυλισμό στην Λέσβο και θα μιλήσουν με τούς Προσφυγομετανάστες. Ετσι θα δουν απο κοντά ολα όσα σήμερα γίνονται εκεί, στην μεγάλη είσοδο, στην Χώρα μας των Προσφύγων και των Μεταναστών...
          Η Ισημερινή ιστορική συνάντηση έχει και πολιτικές προεκτάσεις, οι οποίες μπορεί να φέρουν στην Ελλάδα κάποια θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα τωρα που τα πράγματα πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο και η Χώρα μας ειναι στριμωγμένη στήν γωνία!
          Καί ο Οκουμενικοπς Πατριάρχης κ. Βαρθολομαιος με την προσωπικότητα του, αλλά και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος μπορεί με την παγκόσμια προσωπικότητας του να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα για τήν Χώρα μας.
          Απο την πλευρά του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα ενημερώσει τούς δύο φιλοξενουμένους του για την μεγάλη και πολύ σπουδαία βοήθεια που προσφέρει η Ελλαδκή Εκκλησία  στούς Προσφυγομετανάστες. Και αυτό ειναι κάτι που το γνωρίζει και αναγνωρίζει όλος ο κόσμος!
            Στήν Λεσβο σήμερα πρόκειται να μεταβεί και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατα την διάρκεια της τετράωρης παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Πάπας κ. Φραγκίσκου, θα έχει συνάντηση και συνομιλίες τόσο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπως ιδιαίτερα με τον Πάπα και τούς οποίους θα ενημερώσει γύρω απο το πρόβλημα των Προσφυγομεταναστών... Η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή την μεγάλη και πολύ πολύ σπουδαία συνάντηση της Εκκλησίας στην Λέσβο.
             Με τήν ευκαιρία πρέπει να σας πω, πως ο Πάπας θα παραβεί το πρωτόκολλο του Βατικανού  και θα φάει δημοσια!!!
             Δίκαια λοιπόν, η συνάντηση αυτή των τριών Ιεραρχών στην Λέσβο χαρακτηρίζεται και ειναι ιστορική...
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου