Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
           Τούτη εδω η Κυβέρνηση δέν εχει ούτε ιερό, ούτε όσιο! Έφτιαξε το ειδικό Ταμείο και με το οποίο ξεπουλάει-ξεπούλησε ολόκληρη την Ελλάδα! Και θέλει τωρα να βάλει στο χέρι και την Εκκλησιαστική περιουσία!
            Βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο Μακαριοτατος κ. Ιερώνυμος πρόλαβε τούς πάντες και με σταράτα λόγια τόνισε πως, "Η περιουσία της Εκκλησίας ειναι δική μας δέν πωλείται"!
            Φαίνεται λοιπόν πως γι'αυτό που έλεγε και ήθελε απο την αρχή η για πρώτοδεύτερη φορά Αριστερή Κυβερνηση ειναι έτοιμη να φέρει τη συζήτηση του διαχωρισμού Κράτους Εκκλησίας!
            Η Εκκλησία πιστεύει και επαναλαμβάνει την θέση της που ειναι "οι διακριτοί ρόλοι"
                  "Χρειαζόμαστε καθαρούς διακριτούς ρόλους..." Τόνισε ο Μακαριοτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και συνέχισε. "Πρέπει να αποκαλύψουμε το διαβρωτικό έργο αυτής της ιδεολογικής πλατφόρμας και να θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους...".
                   Τα λόγια του Μακαριοτάτου ήταν ενα μήνυμα που έστειλε σε όλους και ιδιαίτερα σ'αυτούς που με κάθε τρόπο και μέσο θέλουν να πάρουν και να υποθηκεύσουν την Εκκλησιαστική περιουσία. Μήνυμα που πρέπει επιτέλους να το έλαβαν...
                  Πρέπει να υπογραμμίσω, πως ο Αρχιεπίσκοπος που ΔΕΝ χαρίστηκε σε κανέναν, μίλησε σκληρά "κι'εξω απο τα δόντια". "Η Εκκλησία υπάρχει για να υπηρετεί τόν άνθρωπο . Αυτός ειναι ο ρόλος μας...", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος με αυστηρό τρόπο είπε. "Δέν ξέρουμε αν αύριο  θα έχουμε περισσότερες δυσκολίες. Ξέρουμε ομως οτι η Εκκλησία πάντοτε νικά, οπως θα πράξει και τωρα..."!
                 Το βέβαιον ειναι πως κάποιοι που δέν πιστεύουν (ειναι άθεοι!) δεν θέλουν να υπάρχει Ορθοδοξία και αντιπαθούν με πάθος τόν κλήρο, "στό όνομα του εκσυγχρονισμού"! "Οι ανθρωποι αυτοί δέν έχουν χρώμα, αλλά συμφέρον. Η Εκκλησία και ο κλήρος δέν ειμαστε αρεστοί , δέν μας θέλουν...", είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριοτατος κ. Ιερώνυμος.
                 Το οτι τούτη η Κυβέρνηση θέλει να πάρει την περιουσία της Ελλάδος ειναι γεγονός αναμφισβήτητο! Μάλιστα ουδέποτε αυτό το έκρυψαν οι Κυβερνητικοί! Καί  ευτυχώς που ο κ. Ιερώνυμος τους κατάλαβε εγκαίρως και πήρε άμεσα θέση τονίζοντας πως, "Η Εκκλησιαστική περιουσία ειναι δική μας. Δέν ανήκει στο Κράτος. Δέν πωλείται. Δέν υποθηκεύεται. Η ίδια η Εκκλησία θα την διαχειριστεί...". 
                 Το ξεκαθάρισμα αυτό του Αρχιεπισκόπου έγινε ύστερα απο τίς φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό περί απώλειας του δημοσίου χαρακτήρα της Εκκλησίας και διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών!
                 Θέλω να πιστευω πως αυτη την φορά ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Φίλης και τα αλλά παιδιά να πήραν το μάθημά τους!
                 Ε; Τι δέν κατάλαβες πάλι ρεε Αλέξη;
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου