ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
          Ηρθε ο Πούτιν!
          Οι δρόμοι της Αθήνας κι'απο οπου κι'αν περασε ο Ρώσος Πρόεδρος ολοι ηταν ερημικοί!
          Έμεινε για λίγες ωρες (περιπου απο τίς 11 πρωι σημερα βρίσκεται στό Αγιον Ορος), αλλα ειχε την ευκαιρία να δει ολους οσοι ηταν στο πρόγραμμα και τον Αρχηγο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόν Κυριάκο Μητσοτακη, ο οποίος θύμισε στον Ρωσο Προεδρο πως η Νεα Δημοκρατία απο το 2004 εως και το 2009, ηταν εκεινη που ξεκίνησε πρώτη τίς επαφές Ρωσίας Ελλαδος. Ειναι αλήθεια οτι με ολους, η συνάντηση ηταν επιτυχημένη, οπως καταμαρτυρούν αυτόπτες μάρτυρες!
          Δέν θα πω για την υποδοχή περισσοτερα, γιατι στην 50χρόνη δημοσιογραφική καριέρα μου εχω ζήσει-μεταδώσει πολλες τετοιες υποδοχές! Και φυσικά ολες ηταν επιτυχημένες!

                Ο Ρώσος Πρόεδρος ηρθε εδω με την ευκαιρία των 1000 ετών του Ρωσικού Μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στό Αγιον Ορος. Εδω ο κ. Πούτιν θα προσκυνήσει την Θαυματουργή Εικόνα και θα παραστεί στίς θρησκευτικές εκδηλωσεις που θα γίνουν με επικεφαλής τον Πατριάρχη της Ρωσίαςκαι Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλου. Στίς Καρυές τόν Ρώσο Πρόεδρο θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παλόπουλος. Στο περιβόλι της Παναγία Μας, στο Αγιον Ορος ο Πρόεδρος Πούτιν  θα παραμείνει μερικές ωρες! 

                 Τόν κ. Πούτιν συνοδευουν στο ταξίδι του εδω, υπουργοί και δεκαδες μεγαλοεπιχειρηματίες  της Ρωσίας και οι οποιοι ειχαν κι'εχουν επαφές με τούς Ελληνες συναδέλφους τους.
                 Ειναι βέβαιον οτι κάτι καλο ισως βγει απο τίς επαφές αυτές!
                 Ο σκοπός και ο στοχος του κ. Πούτι, των υπουργών του, αλλα και των μεγαλοεπιχειρηματιών ειναι η αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  και του Λιμένος Θεσσαλονίκης!
                 Το ζητούμενο ειναι τι θα γινει με τήν COSCO τήν Κινεζική Εταιρεία που μαζί με το λιμανι του Πειραιά, θέλει πακέτο και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
                 Κι'αυτό ειναι ισως ενα αγκαθάκι!!!
                   Εκεί που πρέπει να σταθώ ειναι στη δήλωση του κ. Πούτιν οτι περίπου τρια εκατομμύρια Ρώσων θα ερθουν για διακοπές εφετος το Καλοκαίρι στην Ελλαδα! Αυτο σίγουρα θα ειναι μια μεγάλη Οικονομική ανάσα για την Χωρα μας, τουτη την δυσκολη ωρα που περνάει! 
                   Κάτι ομως πρέπει να γίνει με την βίζα! Οπως ο ίδιος ο κ. Πούτιν ειπε στόν κ. Τσίπρα πρέπει αυτη η βίζα να βγαινει πιο γρήγορα! Κι'εχει δίκιο ο Ρώσος Προεδρος. Μάλιστα πολλοι απο την συνοδεία του κ. Πούτιν εβγαλαν βίζα για να ερθουν στήν Ελλαδα, στην Ιταλία!!! 
                   Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τόν κ. Πούτιν οτι το θέμα θα το αναλάβει προσωπικά!
                   Με το ταξίδι αυτό ο Πούτιν θέλησε να στειλει κι'εστειλε ενα αυστηρό μηνυμα στήν  Τουρκία, αλλα και σε πολλούς αλλους!
                   Ο χρόνος θα δειξει εαν το μήνυμα αυτο "επιασε τόπο"!
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου