ΑΛΛΟ ΛΑΜΠΑΔΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΑΔΑ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ!!!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
            Ειπα σημερα να κάνω ενα επιμορφωτικό μάθημα στον πρώην συνάδελφο μου και νύν πολιτικό και μάλιστα υπουργο της Παιδείας (μη χειρότερα!) Νίκο Φίλη! Ήξερα, πως εχει διάφορες ιδέες και σκέψεις για πολλά θέματα! Γνωριζω πως, ειναι εκκεντρικός και θέλει να απλοποιεί κάποια πραγματα! Πιστευω ομως πως ο κύριος υπουργός της Παιδείας και εκ της θέσεως του, ΔΕΝ πρέπει να λεει πραγματα που ειναι λαθος! Κι'αυτό επειδή μας ακούνε και μας διαβάζουμε πολλοί, αλλα ιδιαιτερα τα παιδιά που αποτυπώνουν τα πάντα ολα, σαν το...στηπόχαρτο! Ετσι δέν ειναι κ. Φίλη; Ε;
                Δήλωσε που λέτε πρόσφατα ο κ. Φίλης οτι η Ολυμπιακή Δάδα ειναι...κερί, λαμπάδα! Και χωρίς να το...βασανίσει λιγο στο μυαλό του αρχισε να μιλαει πάνω σ'αυτο αναλύοντας (!;) την σημασία της Ολυμπιακής Δάδας, της...λαμπάδας οπως ειπε! Εαν το εκανε σκόπιμα δέν το γνωρίζω... Εαν το ειπε απο άγνοια; Ισως αυτο ειναι και φαινεται πιο αληθινο!..
                Πάντως πρέπει να ξερει ο κύριος υπουργός της Παιδείας, πως εαν ΔΕΝ ειναι για κατι σιγουρος-βέβαιος, θα πρέπει πρίν μιλήσει, πριν πει οτιδήποτε, να μελετάει, να το ψάχνει το Θέμα! Και δέν πρέπει να εξευτελίζεται και να μειώνει τόν θεσμό του υπουργού της Παιδείας!!!

                 Ανοίγοντας Νίκο μου το λεξικό του φίλου μου Γιώργου Μπαμπινιωτη διαβάζουμε τι ειναι το κερι... Ποια ειναι η λαμπάδα... Και απο που βγαίνει ο λαμπαδηδρόμος και η λαμπαδηφορία... 
                 Αλλο λοιπόν το ενα και αλλο το αλλο Νίκο Φίλη
                  Και φυσικά κυριε υπουργέ της Παιδείας αλλο ειναι η Ολυμπιακή Δάδα, με την οποια μεταφέρεται η Ολυμπιακή Φλόγα με τούς αθλητές να δίδουν ο ενας την φλόγα στον αλλον!  Και ναι. Εδω παει η λεξη λαμπαδηδρομία και η λεξη λαμπαδηδρόμος! Εσυ με βάση αυτων των λέξεων θέλησες κ. Φίλη να...μεταφράσεις την Ολυμπιακή Δάδα σε...λαμπάδα!!!!!
                  Ε, λοιπόν αλλο το ενα...
                  Κι'αλλο το αλλο...
                  Εγινα Νικο κατανοητός; Ή να το ξαναπω; Ε;
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου