ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
                Σε διαμάχη εξελίσσεται η υπόθεση με τον ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ υπουργό Παιδείας και την Εκκλησία της Ελλάδος.
                Ο Νίκος Φίλης μίλησε για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Κατοχή και στην εποχή της Χούντας, λέγοντας χαρακτηριστικά "ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;", "ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ;"!
                Βέβαια σκληρή απάντηση στον πρώην συναδελφό μου και πρώην διευθυντή της εφημερίδας ΑΥΓΗ εδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμο, ο οποιος έστειλε και επιστολή στόν πρόεδρο της Βουλής, επιστολή που "καίει" τον Φίλη...
                Εκει ομως που πρέπει να σταθώ ιδιαίτερα ειναι στό γεγονός οτι ο δάσκαλός μου στήν πολιτική και στην τοπική Αυτοδιοίκηση ο Μανώλης Γλέζος απάντησε σκληρά στόν Νίκο Φίλη λέγοντας οτι "στην Κατοχή το έργο των κληρικών ηταν σπουδαίο και ειχε μεγάλη σημασία"!  Είπε ακόμα πως, "η ΕΚΚΛΗΣΙΑ στόν αγώνα ηταν πάντοτε μπροστάρης"!
                Προσωπικά θέλω να σας πω, πως στήν Χούντα και επειδή ο Νίκος Φίλης δεν δούλευε η ΕΚΚΛΗΣΙΑ φρόντισε να παίρνει ο "κύριος υπουργός" χρήματα για να ζήσει!!! Τοτε η εκκλησία έβαλε-εκανε βοηθό ψάλτη με αμοιβή τόν κ. Φίλη που σήμερα μέμφεται τον ρόλο της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
                Η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο...
Γιωργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου