ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ'ΑΥΤΟ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
                Εχω πεί πολλές φορές στα σχόλια μου πως ο πρώην συνάδελφος δημοσιογραφος και διευθυντής της εφημερίδας ΑΥΓΗ ο τωρινός υπουργός της Παιδείας ο Νίκος Φίλης, πως εζησε και μεγάλωσε απο την Εκκλησία κι'ας κάνει τωρα πως ΔΕΝ το Θ Υ Μ Α Τ Α Ι  και καταφέρεται εναντίον της!
               Τοτε...,εκείνα τά παλιά τα χρονια, ο Νίκος, οπως ολοι μας μεγαλώσαμε δυσκολα. Η φτωχεια ηταν, οχι μεγαλύτερη απο σημερα, ηταν ομως εμφανής και πιο σκληρή.
                Ετσι προσπαθούσαμε να ζήσουμε κάνοντας ολες τις δουλειές που βρίσκαμε...
                Ο Νίκος Φίλης βρήκε δουλειά στην Εκκλησία...
                Εγινε νεοκόρος, αλλα και ψάλτης!
                Πηγαινε καθε πρωΐ άναβε τα καντήλι, μετα ανέβαινε στο ψαλτήρι και έψελνε... Και οπως μου λένε ηταν και ειναι καλήφωνος! 
                Το απογευμα, ο σημερινός υπουργός Παιδείας, πηγαινε παλι στην Εκκλησία, έψελνε στόν εσπερινό και πρίν φύγει αργα το βραδυ έσβηνε τα καντήλια.
                Με τα λεφτα αυτά εζησε και μεγάλωσε ο Νίκος Φίλης.
                 Ετσι οταν ανήμερα της Εθνικής μας εορτής κατα την διάρκεια της Δοξολογίας που εγινε στον Καθεδρικό Ιερο Ναο στην Μητρόπολη της Αθήνας, ειδα στην τηλεοραση τόν Νίκο Φίλη δίπλα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη, με τόν οποιο στην Βουλή μονο ξύλο δέν εχουν παιξει (!!!) να κάθονται δίπλα και μαζί, λεω Α Μ Α Ν !!!
                Ομως οι εικόνες που ειδα στη συνέχεια ευτυχώς με διέψευδαν...
                Μάλιστα οταν ηρθε η στιγμή του "Ακάθιστου Υμνου", αρχισαν να   Ψ Ε Λ Ν Ο Υ Ν    Κ Α Ι    Ο Ι    Δ Υ Ο !  Κάτι που οταν εγινε γνωστο στο σκηνοθέτη της ΕΡΤ, οταν το ειδε ο ανθρωπος, εδωσε εντολή στον Εικονολήπτη ο οποιος και...κάρφωσε την κάμερα πάνω τους! Και το αποτέλεσμα ηταν φανταστικό! 
                  Πάντως πολυ πολυ μου αρεσε να βλέπω τούς Φίλη Γεωργιάδη ή Γεωργίαδη Φίλη να ειναι δίπλα δίπλα στήν Εκκλησία και μαζί να ψέλνουν τόν Α Κ Α Θ Ι Σ Τ Ο    Υ Μ Ν Ο !
                  Ναί! Πολύ πολύ το χάρηκα!
                  Μάλιστα λιγο πρίν αρχίσει η παρέλαση των μαθητριών και των μαθητών, ο Νίκος Φίλης αγκάλιασε και για αρκετή ωρα μίλησε με τον γιο του Αδώνιδος, υπό το χαρούμενο βλέμμα του μπαμπά!
                  Ηταν στιγμές που πραγματικά εντυπωσίασαν τόν λαο...
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου