ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
                 Δέν ξερω εαν ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΛΑ, οπως γράφουν σημερα πολλές εφημεριδες μετα την ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, που ειχαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθουργός κ. Τσίπρας χθες βράδυ...
                 Εκείνο που διαπιστώνω, επειτα βεβαίως απο τίς δηλώσεις τους μετα την συναντηση στο Μαξίμου, ειναι οτι ΕΠΡΕΠΕ ο κ Φίλης ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ, επειτα απο ολα οσα ειχε κάνει με τα Θρησκευτικά και ειχε πει αυτόν τόν καιρό εις βάρος του Κλήρου, με εκεινο το "που ηταν οι παπάδες στην κατοχη καί τι εκαναν στήν χουντα;" 
                 Και οπως φαινεται επεσε στα μαλακά, αφου ο Αρχιεπισκοπος δέχθηκε να ειναι παρών στη συναντηση του με τον Αλεξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο και ο Νίκος Φίλης, ο οποιος στή δήλωση του στούς δημοσιογράφους μετα την συναντηση Πολιτείας Εκκλησίας, τόνισε οτι "τό μάθημα τών Θρησκευτικών, θα διδάσκεται με τα παλια περυσινά βιβλία, τα οποια τα εχουμε ηδη μοιράσει"!
                 Απο τήν πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί Πάσης Ελλάδος ο Μακαριοτατος κ. Ιερώνυμος, τον οποιον συνόδευαν δύο Μητροπολίτες, τόνισε πως "ολες οι παραξηγήσεις ηρθησαν"! Και ειπε ακόμα πως "ο διάλογος για τα Θρησκευτικά θα συνεχιστεί"!
                 Περίεργη παντως ηταν η δήλωση που εκανε ο "συνέταιρος" του Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος, ο οποιος τόνισε πως "την παιδεία την χαράσσει η πολιτεία..."!!! 
                 Ναι, κύριε πρόεδρε των ΑΝΕΛ, δέν μας λέτε κάτι καινούργιο, αρκεί η πολιτεία να κανει το σωστό ομως! Κι'εδω οπως ολοι καταλαβαίνουμε ο κ. Φίλης ΔΕΝ κανει αυτό που πρέπει και οπως πρέπει! Αυτο δηλαδη που ο λαός απαιτεί...
                 Και αν κρίνω το αποτέλεσμα της συνάντησης Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού,  με...ποδοσφαιρικούς ορους, μπορω να πω, Εκκλησία - Πολιτεία 3-0!!!
Γιώργος Κοντονής 






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου