THE WALL

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1979 ΣΤΗ Μ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ 

Το THE WALL(Ο ΤΟΙΧΟΣ)  των PINK FLOYD κάνει την είσοδο του στην αγορά  . Η πασίγνωστη ροκ όπερα του συγκροτήματος κυκλοφόρησε σαν σήμερα 30 Νοεμβρίου του 1974 στην ΑΜΕΡΙΚΗ .
Πρόκειται για το πιο εμπορικό άλμπουμ της ροκ σκηνής καθώς έγινε 23 φορές πλατινένιο ενώ παρέμεινε στους αμερικανικούς και βρετανικούς καταλόγους των επιτυχιών για περισσότερο από 14 χρόνια .
Η δικιά μας η γενιά έχει μεγαλώσει με αυτό το άλμπουμ που θεωρείται ως το καλύτερο του συγκροτήματος .Ολοι έχουμε τραγουδήσει τα ΑΝΟΤHER BREAK IN THE WALL , HEY YOU κα.

Απο που εμπνεύστηκε όμως ο αρχηγός ROGER WATERS του συγκροτήματος για να γράψει αυτή την μεγάλη επιτυχία ;
Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του στο Μόντρεαλ του Καναδά μια προσβλητική συμπεριφορά ενός θεατή τον έκανε να τον φτύσει κατάμουτρα .Αυτό το γεγονός του έδωσε την ιδέα υλοποίησης του άλμπουμ καθώς θέλησε να χτίσει έναν τοίχο μεταξύ του αγενούς θεατή και και του κοινού του .
Ετσι γράφτηκε η ιστορία ενός αντιήρωα του PINK  ο οποίος δέχεται το ''χαστούκι'' της κοινωνίας από τα νεανικά του χρόνια .





 Ετσι λοιπόν σε αντίδραση για την καταπίεση απο το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον χτίζει έναν δικό του φανταστικό κόσμο.Φυσικά είναι η δική του προσωπική ιστορία μέσω της οποίας προσπάθησε να επουλώσει τις πληγές του , είχε χάσει τον πατέρα του , είχε μια υπερπροστατευτική μητέρα αλλά και καταπιεστικούς δασκάλους οι οποίοι τον γελοιοποιούσαν μέσα στην τάξη .

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά το 1980 στο SPORTS ARENA στο LOS ANGELES, ενώ το κινηματογραφικό φίλμ έκανε πρεμιέρα στις 6 Αυγούστου του 1982 στη Νέα Υόρκη σε σκηνοθεσία του ALAN PARKER.

Λέμυ Γ.Κοντονή

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου