ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ "...ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ"!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής

               Ειναι η στιγμή, που ο πρόεδρος Μπάρακ Χουσεΐν Ομπάμα, στο τέλος της αντιφωνησης του, υψώνει το ποτήρι με το κρασι λεγοντας στα Ελληνικα    Σ Τ Η Ν  Υ Γ Ε Ι Α  Σ Α Σ !
               Με αυτες τίς τρείς λεξεις στα Ελληνικά ο Πλανητάρχης προσπάθησε και τα κατάφερε να εντυπωσιάσει οχι μόνο τούς καλεσμένους στο τραπέζι που παρέθεσε πρός τιμή του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλα και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό...
               Βέβαια ειχαν προηγηθει και δύο ακόμα Ελληνικές λεξεις που ειπε στην αρχη της ομιλίας του και σε κάθε ομιλία του. Το  Κ Α Λ Η Σ Π Ε Ρ Α   Σ Α Σ , που κι'αυτές εντυπωσίασαν...
                 Λίγο πρίν ξεκινήσουν οι ομιλίες που προηγήθηκαν απο το φαγητο, εγινε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων ΗΠΑ και Ελλάδος!
                   Στό τραπέζι ηταν λίγοι οι καλεσμένοι.
                   Ο Μακαριοτατος Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο κ. Ιερώνυμος, ο προεδρος της Βουλής κ. Βούτσης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης, κάποιοι υπουργοί, και κάποιοι ακόμα οπως ορίζει το πρωτόκολλο.
                   Ηταν περίπου 120 ατομα!
           Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Παυλόπουλος αναφερθηκε στα προβληματα που αντιμετωπίζει η Χώρα μας οπως και στίς σχέσεις της με την Ευρώπη. Και μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε.
              Αναφερόμενος ο Προεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  στο θέμα των Προσφύγων υπογράμμισε χαρακτηριστικα.

             Αμεσως μετά, τον λογο πηρε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ο οποιος αναφερθηκε στίς σχέσεις συνεργασίας απο πολυ πολυ παλιά των ΗΠΑ με την Ελλάδα, τονίζοντας.

               Η Επίσκεψη αυτή του Προέδρου των ΗΠΑ εστω κι'αν γινεται στο τέλος της θητείας του, εχει μεγάλη σημασία για την Χώρα μας. 
               Ειναι γεγονός πως τουτες τίς ωρες η Ελλαδα με τον εδω ερχομό του Προέδρου Ομπάμα, ακουστηκε παντού, οπως και το προβλημα της...
               Βέβαιον ειναι οτι η κ. Μέρκελ η οποία το απογευμα υποδέχεται τόν Αμερικανό Πρόεδρο στην Γερμανία, θα δει πλέον με αλλο μάτι το προβλημα της Ελλάδος.
               Ο κ. Ομπάμα θα μιλησει με την κ. Μέρκελ για την Ελλαδα, για την Ελάφρυνση του χρέους, για το προσφυγικό ζήτημα και φυσικα για πολλα ακόμα θέματα.
               Η Ελλάδα ελπίζει οτι κατι καλο θα βγει, μετά τις συζητήσεις Μέρκελ - Ομπάμα.
               Το ευχόμαστε και το θέλουμε πολύ...
Γιώργος Κοντονής 










0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου