ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1935
Γράφει η Λέμυ Γ. Κοντονή
Γεννήθηκε ο πασίγνωστος αγαπημένος  ηθοποιός , σκηνοθέτης , κωμικός , συγγραφέας , σεναριογράφος,τζαζίστας, παραγωγός WOODY ALLEN.


Γεννήθηκε στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης και οι περισσότερες ταινίες του είναι εμπνευσμένες από τη ζωή του στην εν λόγω πόλη .Λίγο νευρωτικός ,λίγο εγωκεντρικός , ανασφαλής , φλύαρος και αυτοσαρκαστικός αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα του .
Οι γνωστές ηθοποιοί Μια Φάροου και Νταιαν Κίτον ήταν οι δυο σύντροφοι του WOODY ALLEN . Μάλιστα με την Μια Φάροου έχει και δυο κόρες .
Εβραικής καταγωγής , στα παιδικά του χρόνια κι όταν ήταν 15 χρόνων άρχισε να γράφει ανέκδοτα για μια αντίστοιχη εφημερίδα με αμοιβή 200 δολλάρια την εβδομάδα .Αργότερα ,οι ατζέντηδες του τον έπεισαν να κάνει stand up comedy παρουσιάζοντας τ ανέκδοτα του στο κοινό. Πα ρότι δεν ήταν και τόσο πρόθυμος να το κάνει φοβούμενος την αντίδραση του κοινού έγινε εξαιρετικά επιτυχημένος. Μετά από λίγα χρόνια  κάποιοι παραγωγοί τον πλησίασαν για να γράψει το σενάριο της ταινίας ΧΑΡΕΜΙ ΓΙΑ ΔΥΟ  για τον γνωστό ηθοποιό WAREN BEAΤTY.  Μέσα από αυτή την συνεργασία του συνειδητοποίησε ότι θέλει να παράγει μόνος του τις ταινίες του και να έχει τον απόλυτο έλεγχο κι έτσι ακολούθησαν όλες οι επιτυχίες που γνωρίζουμε κι έχουμε απολαύσει στον κινηματογράφο.

Ο κατάλογος των ταινιών είναι ατελείωτος
CAFE SOCIETY , ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ , ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΖΙΓΚΟΛΟ , ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ , ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ , ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ , ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΨΗΛΟ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟ ΑΝΔΡΑ , VICHY CHRISTINA BARCELONA , SCOOP , MATCH POINT  κα πολλές άλλες στις οποίες παίζουν διάσημοι ηθοποιοί ενώ ο ίδιος βέβαια κρατάει πάντα έναν ρόλο.
Εχει βραβευθεί με όσκαρ για τις ταινίες του ενώ ποτέ μα ποτέ δεν έχει παρευρεθεί στη βραδιά των όσκαρ .Προτιμάει τις βραδιές αυτές να παίζει σαξόφωνο σε κάποα τρύπα στην Νέα Υόρκη ενώ η μόνη φορά που παρέστη ήταν σε αφιέρωμα στήριξης των Οσκαρ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε μερικά από τα αποφθέγματα του για τα οποία έχει γίνει πολύ δημοφιλής

 Αν θέλεις να κάνεις τον Θεό να γελάσει , πες του για τα σχέδια σου !

Δεν θέλω να έχω  αιώνια ζωή μέσω της δουλειάς μου , θέλω να το πετύχω με το να μην πεθάνω !









Αν οι άνθρωποι είχαν περισσότερο αίσθηση του χιούμορ θα ζούσαμε σ ένα διαφορετικό κόσμο!







Λέμυ Γ.Κοντονή 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου