ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΦΡΑΝΚ ΣΙΝΑΤΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1915 Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ  ΦΡΑΝΚ ΣΙΝΑΤΡΑ 

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή



 Ο ηθοποιός και τραγουδιστής Φρανκ Σινάτρα υπήρξε απο τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες στη διάρκεια των δεκαετιών 1930 - 1990 . Με περισσότερες αποό 1400 ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του τιμήθηκε με το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1985 και το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου το 1997 .  Συνολικά του απονεμήθηκαν 11 βραβεία γκράμι ενώ ως ηθοποιός πήρε όσκαρ β' ανδρικού ρόλου για την ταινία ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ το 1953 .
Εξελίχθηκε σε μουσικό φαινόμενο της αμερικάνικης κουλτούρας και ίνδαλμα για τις νεαρές θαυμάστριες .Το 1947 ξεκίνησε η πτώση η οποία συνέπεσε χρονικά με δημοσιεύματα που σχετίζονταν με τις διασυνδέσεις του με την μαφία .

Επανήρθε με την ερμηνεία του στη κινηματογραφική ταινία ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην οποία όπως προαναφέραμε απέσπασε όσκαρ  β' ανδρικού ρόλου.Το 1950 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας βάζοντας το κεφάλι του στο φούρνο με ανοιχτό το γκάζι .Ο μάνατζερ του τον βρήκε ξαπλωμένο στο πάτωμα, ενώ η σχέση του με την Αβα Γκάρντνερ τον οδήγησε σε απόπειρα , με το όπλο να στοχεύει στο κεφάλι του και την 'Αβα να προσπαθεί να τον σώσει χωρίς να πάθει το παραμικρό κανένας απ αυτούς .

Είχε τρία παιδιά από την πρώτη του σύζυγο Νάνσι Μπαρμπάτο .'Εκανε τρείς επιπλεόν γάμους , με την 'Αβα Γκάρντνερ , τη Μία Φάροου και τη Μπάρμπαρα Μάρξ .Ο γάμος του με τη Μία Φάροου ήταν τόσο ξαφνικός που δεν μπόρεσε να παραστεί κανείς .Οι δημοσιογράφοι της εποχής αναστατώθηκαν διότι έμαθαν την είδηση από το ραδιόφωνο και ξεκίνησαν αμέσως για το Λας Βέγκας .Η απεργία των 5 αεροπορικών εταιρειών τους καθήλωσε ενώ όταν τελικά έφθασαν το ζευγάρι είχε φύγει με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Σινάτρα .

Την βραδιά του θανάτου του , τον Μάιο του 1998 , το γνωστό κτήριο της Νέας Υόρκης Empire State Building φωτίστηκε μπλε προς τιμήν του  ενώ στο Λας Βέγκας τα φώτα χαμήλωσαν και τα καζίνο σταμάτησαν να λειτουργούν για ένα λεπτό .


Οι μουσικές του επιτυχίες ''  My way '' ,''Strangers in the night'' , ''I 've got you under my skin'' ' , έχουν γράψει ιστορία .






STRANGERS IN THE NIGHT










MY WAY 











I'VE GOT YOU UNDER MY SKIN

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου