ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1983 ΠΕΘΑΝΕ Ο ΛΟΥΙ ΝΤΕ ΦΙΝΕΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ 1983 ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ ΛΟΥΙ ΝΤΕ ΦΙΝΕΣ




Ο γνωστός Γάλλος κωμικός του θεάτρου και του κινηματογράφου Λουι Ντε Φινές ήταν από τις σημαντικότερες κωμικές προσωπικότητες στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου.  Επαθε καρδιακή προσβολή πάνω στο σανίδι , κάτι που τον έκανε να απομονωθεί  στο κάστρο του στη Γαλλία έξω από την Νάντ όπου και πέθανε.

Στη δεκαετία του 60 και του 70 αποκαλέστηκε ως ο άνθρωπος που άλλαζε 40 πρόσωπα το λεπτό επειδή άλλαζε γκριμάτσες ,το ύψος του ήταν μόλις 1,65 και ξεχώριζε με την ερμηνεία του στο θέατρο και στο κινηματογράφο.

Ο Λουις έμαθε πιάνο, γράφτηκε σε μια σχολή βυρσοδεψίας  και σπούδασε σε σχολή φωτογραφίας και κινηματογράφου .Απασχολήθηκε σε πολλές δουλειές , φωτογράφος ,εργάτης σε βιομηχανία , υπάλληλος γραφείου κα Πουθενά όμως δεν στέριωνε και πάντα τον έδιωχναν λόγω χαρακτήρα και τεμπελιάς . 

Τελικά τον κέρδισε ο κινηματογράφος και μεταξύ 1945 και 1957 έπαιξε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες .Πολύ γνωστές είναι οι ταινίες του  ''Αντώνιος και Κλεοπάτρα'',''Το δηλητήριο'',''Οι ουρσάροι'' ,''Διασχίζοντας το Παρίσι'','' '' Ο χωροφύλακας του Σαν Τροπέ''κα.

 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου