ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

WEBTV KONTONIS

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1980 ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 1980 Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣΟ Νίκος Ξυλούρης γνωστός με το χαρακτηρισμό Αρχάγγελος της Κρήτης ήταν μουσικός και τραγουδιστής  με καταγωγή από τα Ανώγεια του Ρεθύμνου .
Η οικογένεια του είχε μουσική παράδοση καθώς αποτελείτο από πολλούς λυράρηδες.Οταν ήταν πέντε χρόνων μπήκαν οι Γερμανοί στο χωριό , το έκαψαν κι εκείνος μεταφέρθηκε μαζί με την οικογένεια του στο Μυλοπόταμο όπου και παρέμεινε μέχρι την απελευθέρωση της Κρήτης.Αδέρφια του είναι οι γνωστοί μουσικοί Ψαραντώνης και Ψαρογιάννης .

Πολύ μικρός έπεισε τον πατέρα του να του αγοράσει την πρώτη του λύρα κι έτσι άρχισε να παίζει σε γάμους και πανηγύρια .Το 1958 γνώρισε την Ουρανία Μελαμπιανάκη όπου και την παντρεύτηκε .Οι Κρητικοί τον στήριξαν αφού έπαιζε πάντα στα γλέντια που οι ίδιοι οργάνωναν .Ο πρώτος του δίσκος ''Μια μαυροφόρα που περνά ''έγινε μεγάλη επιτυχία κι αγαπήθηκε πολύ από το κοινό .

Το 1969 ηχογράφησε την ''Ανυφαντού ''και άρχισε τις εμφανίσεις του στην Αθήνα.Η '' Ανυφαντού '' τον ανέδειξε ως καλλιτέχνη ενώ την ίδια περίοδο ανακαλύφθηκε από τον διευθυντή της δισκογραφικής εταιρείας ''COLUMBIA'' , Τάκη Λαμπρόπουλο ο οποίος τον ηχογράφησε σ ένα γαμήλιο γλέντι στ Ανώγεια .
Η φωνή του Ξυλούρη έγινε σύμβολο της αντίστασης το 1971 .
Δυστυχώς η καριέρα του έληξε πολύ νωρίς καθώς έφυγε σε ηλικία 43 ετών έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο .
Share:

1 σχόλιο:

ONLINE

ΩΡΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

Από κάθε μέρος του κόσμου...

Προβολές Σελίδας

RADIO KONTONIS

Επικοινωνία 94 FM

ONE TV

ΣΚΑΪ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tillas

ASTHENOFORA 365

VALLEDI VILLAGE

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΣ

VODAFONE SHOP

VODAFONE SHOP

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Chryssi Akti