ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1934 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1934 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ



Ο γνωστός σε όλους μας Ρώσος κοσμοναύτης που κέρδισε τον θαυμασμό όλου του κόσμου Γιούρι Γκαγκάριν  ήταν ο πρώτος που ταξίδεψε στο Διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από την γή .

Ο Γκαγκάριν ήταν ένας άνθρωπος ευλογημένος με γνήσια συναισθηματική νοημοσύνη και με παρα πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά , εγκάρδιος με χιούμορ , διακριτικός , υπομονετικός αλλά κι ένας μαθητήτης που μαθαίνει πολύ γρήγορα.
Ηταν ένα σύμβολο του κομμουνιστικού καθεστώτος  ενώ υποστηρίζεται ότι επιλέχθηκε μεταξύ κάποιων υποψηφίων κοσμοναυτών εξ αιτίας της φωτογένειας του .Αλλωστε ήξεραν ότι θα γίνει ένα ιστορικό πρόσωπο , μια φιγούρα η οποία θα έμενε για πάντα στη μνήμη των ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθούν οι εξής ικανότητες του οι οποίες έμοιζαν υπερφυσικές.Ανεξαρτήτως συνθηκών μπορούσε να κοιμηθεί και να ξυπνήσει κατα βούληση. Επίσης , είχε ατσάλινα νεύρα , δεν έχανε ποτέ τον έλεγχο ακόμα κι όταν είχε επίγνωση του κινδύνου .Ε'ίχε τεράστια αντοχή , πέρασε με πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλα τα τεστ στα οποία υποβάλονταν οι εκπαιδευόμενοι ενώ είχε το ιδανικό ύψος , μόλις 1,57 , ιδανικός για αυτή την δουλειά .

Στις 12 Φεβρουαρίου του 1962 ο Γιούρι Γκαγκάριν επισκέφθηκε την Αθήνα ενώ η υποδοχή που του έγινε ήταν ενθουσιώδης .Είχε συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Κααμανλή , υποδοχή στην Ακαδημία Αθηνών , ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη της πόλης κα.

Πέθανε στις 27 Μαρτίου του 1968 , λίγες μέρες πριν την έβδομη επέτειο της ιστορικής του πτήσης .Σκοτώθηκε μαζί με τον εκπαιδευτή του ενώ πετούσε με ένα MIG -15 κοντά στο Κιρζάτς. Ηταν μόλις 34 ετών ενώ τα αίτια του δυστυχήματος δεν ξεκαθαρίστηκαν ποτέ.

                                   Λέμυ Γ.Κοντονή




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου