Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 
Σύμφωνα με το Χριστιανικό εορτολόγιο


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Ιωσήφ , του γιού του Ιακώβ που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη αλλά και στην άκαρπη συκιά που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ ένα του λόγο .

Ο Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος γιός του Ιακώβ ο οποίος όμως εκδιώχθηκε από τα αδέρφια του λόγω της ενάρετης ζωής του .Αρχικά τον έριξαν σ ένα λάκκο και προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους χρησιμοποιώντας  ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο .Αφού δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους τον πούλησαν σε εμπόρους οι οποίοι με την σειρά τους τον πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου τον Φαραώ Πετεφρή .
Ο Ιωσήφ δεν ενέδωσε στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή συκοφαντήθηκε από την ίδια και τέλος φυλακίστηκε από τον Φαραώ.Κάποτε ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν διερμηνέα .

Ο Ιωσήφ ερμήνευσε ότι θα έλθουν στην χώρα επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και λιμού .Ο Φαραώ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος από την σοφία του έδωσε αξιώματα στον Ιωσήφ.Ετσι ο Ιωσήφ διαχειρίστηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια του λιμού τον λαό του. Ομως ήρθαν έτσι τα πράγματα που τα αδέρφια του εμφανίστηκαν μπροστά του ζητώντας βοήθεια.Χωρίς να κρατάει κακία τους συγχώρεσε αμέσως και τους προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς του.



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου