LIBERTE EGALITE FRATERNITE - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
                Οι Γαλλικές εφημεριδες γράφουν σημερα μετα τα αποτελέσματα τού πρώτου γύρου των Εκλογών Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΩ!
                Και δέν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, την ωρα που ο εκπρόσωπος της Δεξιάς ο Φιγιόν μετα τίς ατασθαλίες που εχει κανει θα αντιμετωπίσει πλέον την δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα το Κόμμα των Γάλλων Ρεμπουπλικάνων να αναζητούν τωρα το νεο πρόεδρό τους.
                Ο νικητής του πρώτου γύρου των Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών ο Σοσιαλιστής Εμμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που εγινε αμέσως μετά τα αποτελέσματα αναμένεται οτι τα ειναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας!
                Η δημοσκόπηση δινει ενα ποσοστό κοντα στο 64% στόν κ. Μακρόν!
                Κατι που σημαίνει πως η Γαλλία ΔΕΝ θα πέσει στα χέρια των Ακροδεξιών της Λεπέν, της οποίας το ποσοστο που πηρε στόν πρωτο γύρο κυμένεται στο ποσοστό που ειχαν πάντοτε οι Γάλλοι Ακροδεξιοί! Μάλιστα η πρώτη δημοσκόπηση δινει στό δεύτερο γύρο στην Μαρί Λεπέν ενα ποσοστο που ειναι κοντα στο 36%!
                Με την ευκαιρία θα πρέπει να υπογραμμίσω πως οι δημοσκόποι στην Γαλλία πανηγυρίζουν, γιατι "επεσαν μέσα" ακόμα και στα ποσοστά του πρώτου γύρου των Γαλλικών Εκλογών!
                Σύμφωνα με τ'αποτελέσματα του πρώτου γύρου οι Γάλλοι στηρίζουν την Δημοκρατία και λένε  Ο Χ Ι  στην Ακροδεξιά...
                Κάτι που ολόκληρη η Ευρώπη το πανηγύρισε δεόντως.
                Αλλωστε οι δηλώσεις των Αξιοματούχων της ΕΕ δείχνουν την μεγάλη ανακούφιση υστερα απο την πρωτη μεγάλη νίκη του κ. Μακρόν!
                Ο δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του νέου Προεδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας θα γίνει στίς 7 Μαίου και αναμένεται να εκλεγεί πανηγυρικά και με πολύ πολύ μεγάλη διαφορά Πρόεδρος, ο Εμμανουέλ Μακρόν.
                Οι Γάλλοι λοιπόν ψήφισαν με γνώμονα το τρίπτυχο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ...
Γιώργος Κοντονής 




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου