ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΜΑΪ́ΟΥ ΤΟΥ 1953 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΜΑΙΟΥ  ΤΟΥ 1953 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή

Πολύ δημοφιλής ηθοποιός γνωστός κυρίως από τους ρόλους του Τζειμς Μποντ που έχει υποδυθεί κυρίως από το 1995 μέχρι το 2005 .

Εχει παράλληλη Ιρλανδική και Αμερικάνικη καταγωγή.Μοναχογιός , μεγαλωμένος απο τον παππού και την γιαγιά καθώς η μαμά δούλευε στο Λονδίνο ως νοσοκόμα για να τον συντηρήσει . Μετά το θάνατο των γονιών του έζησε με διάφορους συγγενείς κι αργότερα μετακόμισε στο σπίτι της μητέρας του και του πατριού του στη Σκωτία και στο Λονδίνο .

Στην ηλικία των 16 ετών ήθελε να γίνει ζωγράφος κι έτσι γράφτηκε στο ST.MARTINS .Στη συνέχεια σπούδασε για τρία χρόνια στο DRAMA CENTRE LONDON .Μετά την αποφοίτηση του απο την σχολή ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός διευθυντή σκηνής στο Βασιλικό Θέατρο του Γιόρκ όπου έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στο έργο WAIT UNTIL DARK .Στην Αμερική εγκαταστάθηκε το 1982 όπου έγινε γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά Manions of America.To 1995 έκανε τον Τζειμσ Μποντ στο Golden Eye .Ενώ ακολούθησαν άλλοι τρείς πρωταγωνιστικοί ρόλοι Τζειμς Μποντ .

Οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη μετά απο πολλές συμμετοχές  σε γνωστές ταινίες .Παντρεύτηκε δυο φορές και απέκτησε πέντε παιδιά και από τους δυο γάμους .

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου