ΣΗΜΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

 Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή






Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην ημέρα της γονιμότητας και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.Εχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που γεννήθηκε το πρώτο παιδί του σωλήνα , επό τότε μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί 1.500.000 παιδιά με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή .
Παγκοσμίως , 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν θέμα σύλληψης .Το 80% από αυτά τα ζευγάρια δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια ενώ απ όσα ζευγάρια αναζητήσουν  ιατρική βοήθεια μόνο το 42% θα αρχίσει τελικά θεραπεία .

Τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία έδειξαν  μια δυσάρεστη κατάσταση προβλημάτισαν και οδήγησαν τους ειδικούς σε θέματα αναπαραγωγής να συσπειρωθούν και να δραστηριοποιηθούν .Ετσι η ανεξάρτητη δεθνής πρωτοβουλία που ονομάστηκε ACT ιδρύθηκε για να ενημερώσει τα ζευγάρια που έχουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Στην Ελλάδα 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια της χώρας μας έχουν ανάγκη από ενημέρωση ,βοήθεια και καθοδήγηση. Ετσι, πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες ανέλαβαν πρωτοβουλία και 'ίδρυσαν την ACT HELLAS.


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου