ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1964 ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Η ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MARY QUANT

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ TOY 1964 ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Η ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MARY QUANT 

 Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή



 Η επιβολή και η διάδοση της μινι φούστας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αγγλίδα σχεδιάστρια Mary Quant .Διατηρώντας μια μπουτικ στο Chelsea του Λονδίνου άρχισε να πειραματίζεται με το μήκος της φούστας.
Στις 10 Ιουλίου του 1964 παροουσίασε την πρώτη ολοκληρωμένη κολεξιόν με μίνι φούστες κι έτσι προκάλεσε θόρυβο στον κόσμο της μόδας .Εδωσε το όνομα ''μίνι'' από το αγαπημένο της αυτοκίνητο το mini cooper .
H Mary Quant ήθελε να φτιάξει μια φούστα η οποία θα επέτρεπε στην γυναίκα που τρέχει να προλάβει το λεωφορείο να το κάνει με άνεση .Από την άλλη οι πελάτισσες της ,της έλεγαν να την κάνει όλο και πιο κοντή .

Την δεκαετία του 1970 η μόδα ξαναγύρισε στα πιο μακριά φορέματα το μίντι και το μάξι αλλά το 1980 το μίνι επέστρεψε δυναμικά το οποίο επι της ουσίας απελευθέρωσε την γυναίκα .

Από την ιστορία γνωρίζουμε ότι το μίνι δεν είναι ανακάλυψη της δεκαετίας του 1960 αλλά μίνι φορούσαν οι γυναίκες στην Αρχαία Σπάρτη , σε φυλές της Αφρικής και της Κίνας .Επίσης το 1926 μίνι φτιαγμένο από μπανάνες φόρεσε  η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ζόζεφιν Μπέικερ η οποία τόλμησε να εμφανιστεί σε κλαμπ του Παρισίου .






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου