ΜΙΝΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΦΥΓΕ ΧΘΕΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2017

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή


 Ο Μίνωας Κυριακού ήταν γόνος  εφοπλιστικής οικογένειας αλλά και από τους πρώτους θεμελιωτές  της ιδιωτικής τηλεόρασης.Δραστηριοποιήθηκε στο τομέα της ναυτιλίας αλλά και του πετρελαίου.Επιπλέον , ήταν ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου αλλά και πρώην Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής .

Ειδικότερα περι τα τέλη της δεκαετίας του 1980 μπήκε δυναμικά στον χώρο της ενημέρωσης ιδρύοντας τηλεόραση και ραδιόφωνο , τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ. Επιπλέον , ίδρυσε τον ΑΝΤΕΝΝΑ SATTELITE  και τον ΑΝΤΕΝΝΑ PACIFIC με σκοπό πάντα να εξασφαλίσει την ενημέρωση στον απόδημο ελληνισμό.

Ανέλαβε την διοίκηση του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του αθλητικού meeting ''Τσικλητήρια'' το οποίο και εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της παγκόσμιας ομοσπονδίας αθλητισμού .

Ηταν πολυ φιλικός με όλο το προσωπικό του ,τους οποίους τους αποκαλούσε όλους με το μικρό τους όνομα .Ηταν ζεστός άνθρωπος και οι τρόποι του αποτελούσαν πηγή έμπνευσης στη συνέχεια των επιτυχιών του .

Είχε δυο αγόρια και μια κόρη από το πρώτο του γάμο ενώ παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαρί Κωσντανάτου το 2004 από την οποία χώρισε φέτος.

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών από ανακοπή καρδιάς .






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου