Σαν σήμερα 24 Ιουλίου του 1980 έφυγε ο ηθοποιός Πήτερ Σέλλερς

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1980 ΕΦΥΓΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΗΤΕΡ ΣΕΛΛΕΡΣ

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή



Ο γνωστός Βρεττανός ηθοποιός Πήτερ Σέλλερς που έγινε γνωστός στην δεκαετία του 1960 κυρίως για τους ρόλους του αστυνόμου Κλουζώ στον Ροζ Πάνθηρα γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ στην Αγγλία .
Καθώς η οικογένεια του συμμετείχε σε βαριετέ της εποχής -ηθοποιοί και οι δυο -έμαθε χορό , τραγούδι , ηθοποίία ενώ έπαιζε μουσική σε διάφορες τζαζ μπάντες .Ο ίδιος άλλαζε φωνές για πλάκα , μιμούνταν τους πάντες ενώ ζούσε στον κόσμο του κατασκευάζοντας μια πραγματικότητα ζώντας με αυτήν .Μεγάλη του αδυναμία ήταν τα ναρκωτικά , οι γυναίκες και το αλκοόλ .

Παρουσίασε το The Goon Show στο ραδιόφωνο κι αργότερα στην τηλεόραση .Το 1955 άρχισε να εμφανίζεται στο  κινηματογράφο με επιτυχία σε κωμωδίες .Το 1963 έκανε την εμφάνιση του στον Ροζ Πάρνηθα ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στην  κωμωδία του Στάνλει Κιούμπρικ SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα υποδύοντας τρείς διαφορετικούς ρόλους .

Ακολούθησαν συνέχειες του Ροζ Πάνθηρα αλλά και άλλες ταινίες όπως  Το Πάρτυ, Καζίνο Ρουαγιάλ , Τα σατανικά κόλπα του Φου Μαντσού αλλα και το Να είσαι εκεί Κύριε Τσανς.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου