ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1897 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΛΟΥΙ ΡΕΑΡ ΠΟΥ ΕΦΗΥΡΕ ΤΟ ΜΠΙΚΙΝΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1897 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΛΟΥΙ ΡΕΑΡ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΗΥΡΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΙΚΙΝΙ 

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή 





Γαλλοελβετός μηχανικός αυτοκινήτων ήταν ο κύριος αλλά και εφευρέτης του μπικίνι .

Ο Λουί Ρεάρ δούλευε ως μηχανικός ενώ αποφάσισε να ασχοληθεί με το σχεδιασμό ρούχων  όταν η μητέρα του άνοιξε κατάστημα με παπούτσια στο Παρίσι.Ταξιδεύοντας στο Σαιν Τροπέ παρατηρούσε ότι οι γυναίκες προσπαθούν ν απαλλαγούν από τα ολόσωμα μαγιώ προκειμένου να πετύχουν καλύτερο μαύρισμα.Ετσι , του ήρθε η ιδέα για τα μαγιώ που θα κάλυπταν μόνο τα επίμαχα σημεία του γυναικείου σώματος .Την ίδια περίοδο είχε και ο συμπατριώτης του Ζακ Εν.
Ο Ρεάρ σχεδίασε ένα μαγιώ σε δύο κομμάτια που κάλυπτε στήθος και γεννητικά όργανα.Το μαγιώ του σε σχέση με του Εν ήταν μικρότερα σε μέγεθος ενώ την ονομασία την έδωσε από τα Μπικίνι που ανήκουν στα νησιά Μάρσαλ του Ειρηνικού Ωκεανού .

Για να μπορέσει να προωθήσει το μαγιώ βρήκε μια γνωστή στριπτιζεζ της εποχής η οποία το παρουσίασε σ επίδειξη μόδας σε μια κλειστή δημόσια πισίνα στο Παρίσι .Η απήχηση του μπικίνι ήταν άμεση ενώ η ίδια δεν προλάβαινε να παραλαμβάνει γράμματα των θαυμαστών της.

Ο Ρεάρ εξαργύρωσε την επιτυχία  μ ένα κατάστημα μαγιό που άνοιξε στην Avenue de l Opera στο Παρίσι.Μέχρι το 1984 παρουσίασε 100 παραλλαγές του μπικίνι .


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου