Σαν σήμερα 28 Αυγούστου του 1991 έφυγε ο Αλέκος Σακελλάριος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 1991 ΕΦΥΓΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ 


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή 




 Ο θεατρικός συγγραφέας , στιχουργός και δημοσιογράφος σπούδασε νομική και ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα '' Μαθητής ''.Από τότε έγραφε ασταμάτητα έχοντας μόνιμη στήλη σε περιοδικά κι εφημερίδες .Θεατρικά κείμενα κι επιθεωρήσεις , μόνο στο θέατρο έγραψε 185 έργα.

Επειτα από προτροπή του Φίνου ξεκίνησε καριέρα στον κινηματογράφο σκηνοθετώντας την ταινία ''Παπούτσι από τον τόπο σου '' .Στη συγκεκριμένη υπέγραψε το σενάριο μαζί με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο.Οι επιτυχίες του ''Λατέρνα , φτώχια και φιλότιμο '', ''Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο '',''Η θεία από το Σικάγο '' ανέδειξαν τους μεγαλύτερους ηθοποιούς .

Τα δημοφιλή τραγούδια '' Πάμε σαν άλλοτε'', ''Που να σαι τώρα'', ''Το τραμ το τελευταίο'', ''Γαρύφαλλο στ αυτί '', ''Πές μου μια λέξη'', ''Υπομονή '', ''Νιαου βρε γατούλα'' είναι δικά του ενώ παράλληλα παρουσίασε στον χώρο της τηλεόρασης  κωμωδίες και ψυχαγωγικές εκπομπές .

Τιμήθηκε με το ''Επαθλο Ξενόπουλου'' για τα έργα του ''Θανασάκης Πολιτευόμενος ''Ενα βότσαλο στη λίμνη '' κα ενώ η ταινία του ''Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο ''ψηφίστηκε ως η καλύτερη ταινία για την πενταετία 1955-1960 .

Εφυγε σαν σήμερα 28 Αυγούστου του 1991 .




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου