Σαν σήμερα 31 Αυγούστου του 1997 σκοτώθηκε η Πριγκίπισσα Νταιάνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 1997 ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΝΤΑΙΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή 



Η Νταιάνα ήταν η πρώτη σύζυγος του Καρόλου ,πρίγκηπα της Ουαλίας και μεγαλύτερος γιός της βασίλισσσας Ελισάβετ Β' αλλά και διάδοχος του θρόνου.

Η Νταιάνα είχε αριστοκρατική καταγωγή και ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας Σπέσνερ .Η εκπαίδευσή της έγινε στην Αγγλία και στην Ελβετία .Οταν ο πατέρας της πήρε τον τίτλο του Κόμη η ίδια έγινε γνωστή ως Λαίδη Νταιάνα Σπένσερ.


Το 1981 αρραβωνιάστηκε τον Κάρολο ενώ ο γάμος ακολούθησε τον Ιούλιο του 1981 στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο . Ενας γάμος που μεταδόθηκε παγκοσμίως απο τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. .Μέσα από αυτόν τον γάμο η Νταιάνα έγινε πριγκίπισσα της Ουαλίας , δούκισσα της Κορνουάλης , Δούκισσα του Ρόθσι και κόμισσα του Τσέστερ .Από τον γάμο της με τον Κάρολο η Νταιάνα απέκτησε δυο γιούς τον Ουίλιαμ και τον  Χάρι .Ως πρίγκίπισσα η Νταιάνα λειτουργούσε εκπροσωπώντας την Βασίλισσα Ελισάβετ σε διάφορες περιοδείες της.Το φιλανθρωπικό της έργο ήταν τεράστιο με στήριξη σε δεκάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα.ενώ διετέλεσε Πρόεδρος στο Νοσοκομείο Great Ormond Street στο Λονδίνο .
Πήρε διαζύγιο από τον Κάρολο τον Αύγουστο του 1996 ενώ σε ηλικία 36 ετών έχασε την ζωή της σε αυτοκινητιστικό δύστύχημα στο Παρίσι μαζί με τον εραστή και σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγιέτ.
Ο θάνατός προκάλεσε σοκ σε όλη την υφήλιο καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή  ενώ εξακολουθούν και κυκλοφορούν πολλά σενάρια συνομωσιολογίας σε σχέση με τον θανατο της.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου