Σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου του 1982 έφυγε από την ζωή η Γκρέις Κέλι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1982 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ  Η ΓΚΡΕΙΣ  ΚΕΛΙ

 Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή



Η Γκρέις Κέλι γεννήθηκε το 1929 στη Φιλαδέλφεια τφν ΗΠΑ , ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας Καθολικών Ιρλανδών ενώ σπούδασε ηθοποιία στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στη Νέα Υόρκη παρα την αντίθετη άποψη των γονιών της.

Πρωταγωνίστησε σε 11 ταινίες προτού εγκαταλείψει το Χόλυγουντ για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' του Μονακό και να παραμείνει έτσι στο μυαλό μας ως πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό.

Η Γκρέις Κέλι ήταν ανακάλυψη του σκηνοθέτη Τζον Φόρντ .Επαιξε στις ταινίες ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ,μαζί με τον Γκάρι Κούπερ , ΜΟΓΚΑΜΠΟ μαζί με τον Κλάρκ Γμειμπλ και στη ΧΩΡΙΑΤΟΠΟΥΛΑ με τον Μπινγκ Κρόσμπι.

Επιπλέον έπαιξε σε ταινίες του Χίτσκοκ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΡΑΣΕΩΣ , ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΜΑΡΤΥΣ , ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑ.

Η μοίρα ήθελε να γνωριστεί και να παντρευτεί τον Ρενιέ του Μονακό σε μια τελετή που παρακολούθησε 20.000 κόσμου .Εκανε τρια παιδιά , την Καρολίνα , τον Αλβέρτο και την Στεφανία .

Δυστυχώς μια ημέρα σαν σήμερα έχασε την ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο προκλήθηκε έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει σε γκρεμό 14 μέτρων .


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου