Σαν σήμερα 12 Οκτωβριόυ του 1996 έφυγε από την ζωή ο Ρενέ Λακοστ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1996 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΡΕΝΕ ΛΑΚΟΣΤ 

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή



Ο ΡΕΝΕ ΛΑΚΟΣΤ  ήταν τεννίστας αλλά και επιχειρηματίας που σχεδίασε τα ειδικά αθλητκά ρούχα για το τέννις Χαρακτηριστικό ήταν ότι χρησιμοποιούσε το δεξί του χέρι και ακολουθούσε πάντα την τακτική να εξαντλεί τον αντίπαλό του . Σ ένα παιχνίδι, οδήγησε τον αντίπαλο του σε εξάντληση που κράτησε δυο ώρες .Μετά από αυτό οι φίλοι του τον έβγαλαν ''Κροκόδειλο'' που ο ίδιος το χρησιμοποίησε για τις επιχειρήσεις του.

Μέχρι την ηλικία των 15 χρόνων δεν ήξερε πως ήταν η ρακέτα αλλά σ ένα ταξίδι του γοητεύτηκε από το άθλημα κι αποφάσισε να ασχοληθεί. Ο πατέρας του που τον προόριζε για τις επιχειρήσεις του του έθεσε όρο ότι αν δεν γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής σε πέντε χρόνια να τα παρατήσει .
Ο Λακόστ δούλεωε σκληρά και κέρδισε τους δυο πρώτους του τίτλους που ήταν ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ και ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ  ανεβαίνοντας στη παγκόσμια κατάταξη .

Το 1924 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων . Ηταν μέλος της ισχυρής τετράδας ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ που την αποτελούσαν οι Ρενέ Λακόστ , Ζαν Μποροτρά , Ανρί Κοσέ , Ζακ Μπρινιόν όπου το 1927 κέρδισε για λογαριασμό της Γαλλίας το Κύπελλο Ντέιβις .

Μετά την απόσυρσή του το 1932 αποφάσισε να ιδρύσει την εταιρεία LACOSTE με σήμα το πράσινο κροκοδειλάκι όπου κατασκεύαζε μπλουζάκια του τένις ενώ κατασκεύασε ρακέτα από χάλυβα .

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου