Σαν σήμερα 3 Οκτωβρίου του 2001 έφυγε ο Κώστας Χατζηχρήστος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2001 ΕΦΥΓΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή 



Ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1921 .Οι γονείς του που κατάγονταν από Κωνσταντινούπολη , μετά τους τουρκικούς διωγμούς εγκαταστάθηκαν πρώτα στην Καβάλα κι έπειτα στην Θεσσαλονίκη .Μόλις γεννήθηκε, η οικογένεια του μετακόμισε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Παγκρατίου .


Αυτοδίδακτος , ξεχώρισε πραγματικά για το ταλέντο του και συμμετείχε στις επιθεωρήσεις του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ παίζοντας τον ΘΥΜΙΟ .

Το 1952 έφτιαξε τον δικό του θίασο ενώ το 1959 αποτέλεσε μεγάλη δύναμη στον χώρο του θεάτρου ως ηθοποιός και θεατρικός παραγωγός .Συνεργάστηκε με τους Ρένα Βλαχοπούλου , Βασίλη Αυλωνίτη , Γεωργία Βασιλειάδου , Νίκο Σταυρίδη , Γιάννη Γκιωνάκη κα .

Ο ΘΥΜΙΟΣ  ήταν ο δημοφιλέστερος χαρακτήρας που στην ουσία ήταν ένας κουτοπόνηρος επαρχιώτης που έρχεται στην Αθήνα για να μπερδέψει τους πρωτευουσιάνους .

Εκανε πολλές επιτυχίες από τυο 1956 μέχρι το 1963 .Αργότερα αραίωσε τις εμφανίσεις του λόγω προσωπικών προβλημάτων ενώ πέθανε μια ημέρα σαν σήμερα από λοίμωξη του αναπνευστικού σε ηλικία 80 ετών .

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου