Σαν σήμερα 6 Οκτωβρίου του 1887 γεννήθηκε ο Ελβετός Αρχιτέκτονας LeCorbusier

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1887 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΒΕΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΛΕ ΚΟΡΜΠΙΖΙΕΡ


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή



Ως αρχιτέκτονας ο Λε Κορμπιζιέρ ήταν αυτοδίδακτος , επηρέασε κατα πολύ την αρχιτεκτονική και χαρακτηρίστηκε ως ο ''Μιχαήλ Αγγελος'' της εποχής του .Ηταν πολύ μοντέρνος και απόλυτα πρωτοπόρος στις θεωρητικές μελέτες του σύγχρονου σχεδίου με έμφαση στις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των συσσωρευμένων πόλεων .

Ο ίδιος δήλωνε  ότι ''Παρατηρούσα πως ήταν φτιαγμένα τα σπίτια , οι ναοί , οι δρόμοι , τα παρεκκλήσια. Εργαζόμουν κα θ οδόν για να κερδίσω το ψωμί μου και ανακάλυψα την αρχιτεκτονική .''

''Το έχω πεί '' ,υποστήριξε , '' ότι τα υλικά για την οικοδόμηση μιας πόλης είναι ο ουρανός , ο χώρος ,τα δέντρα , το ατσάλι και το τσιμέντο με αυτή την σειρά '' .

Ο ίδιος υποστήριζε ότι οι σύγχονες πόλεις πρέπει να επεκτείνονται προς τα πάνω και όχι προς την περιφέρεια.. Κατ αυτόν ''το σύγχονο σπίτι είναι μια μηχανή για να ζει κανείς μέσα της.''

Για πολλά χρόνια , κατασκεύασε κτήρια σε ολόκληρη την Ευρώπη , την Ινδία , την Ρωσία αλλά και μια κατασκευή στις ΗΠΑ.Επιπλέον ήταν πολεοδόμος , ζωγράφος , συγγραφέας αλλά και σχεδιαστής επίπλων .

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου