Α Ξ Ι Ο Σ Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΠΟΛΕΩΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ Ν,ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΑΝΑΦΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ Α Ξ Ι Ο Σ


Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
                Αφού πρώτα αναφωνήσω άλλη μια φορά ΑΞΙΟΣ, θα προσπαθήσω μέσα σε λίγες γραμμές, αν και θα έπρεπε να το κάνω σε συνέχειες, γιατί είναι πολύ σπουδαίο τό έργο του και πρόκειται για ένα ανθρωπο που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα λατρεύτηκε πολύ και από όλους, θα προσπαθήσω λοιπόν μέσα σε λίγες αράδες, να παρουσιάσω τό πορτρέτο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνία Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνας του κ. Γαβριήλ.
               Ξέρω πως ο ίδιος δέν το θέλει...
              Όμως και όπως λέει και ο φιλόσοφος λαό.ς μας, το σπουδαίο έργο πρέπει πάντοτε να λέγεται και να παρουσιάζεται (εδώ κάποιοι άλλοι δέν κάνουν έργο και θέλουν να φαίνονται!!!) κι'ακόμα Σεβασμιότατε όταν ο λαός το θέλει δέν μπορούμε να του το αρνηθούμε... φωνή λαού λοιπόν...
               Καί ναι.
               Ναι, το έργο που έχει κάνει ο Μητροπολίτης μας κ. Γαβριήλ μέσα σε λίγα χρόνια στα Αγια χώματα της προσφυγιάς είναι και μεγάλο και τεράστιο και σπουδαίο. 
              Φυσικά καί δέν τελειώνει εδώ το έργο.
              Έχει πολλά πολλά ακόμα να δώσει-να προσφέρει στην πολύπαθη Επαρχία του.
              Δέν θα μιλήσω για τούς οίκους Ευγηρίας που τούς έκανε να μοιάζουν με πεντάστερα ξενοδοχεία, ώστε οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας να αισθάνονται άνετα.
              Δέν θα πω λέξη για τα μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης (ΟΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ) απ'οπου όλοι εκείνοι (άνδρες γυναίκες παιδιά) που έχουν ανάγκη προμηθεύονται ΔΩΡΕΑΝ τα πάντα, ότι τούς ενδιαφέρει, μαγαζιά που ο Σεβασμιότατος ίδρυσε με την πρώτη.
              Κιχ δέν θα πω για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια που λειτουργούν, ώστε οι μαθητές που  δέν έχουν χρήματα για τα ιδιωτικά φροντιστήρια, να παρακολουθούν την προγύμναση τους στα Φροντηστηρια της Ιεράς Μητρόπολης!
              Δέν θα αναφερθώ στίς εκατοντάδες ώρες που καθημερινά αφιερώνει στην νεολαία της προσφυγούπολης Επαρχίας του, ώστε από τα νέα παιδιά να μην τούς λείψουν  τα απαραίτητα...
              Η ευχή του όταν ήρθε, πρώτο μέλημα του ήταν να μην πεινάει κανείς. Ε, αυτό έχει γίνει από τίς πρώτες κι'ολας ημέρες πράξη.
              Χιλιάδες είναι οι μερίδες τού καλού φαγητού που προσφέρεται καθημερινά σε όλους που έχουν ανάγκη, από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας...
              Και το μεγαλόπνοο έργο που έχει αναλάβει ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ συνεχίζεται.
              Θα προσθέσω μόνο μια λέξη.
              Σεβασμιότατε Δέσποτα Α Ξ Ι Ο Σ 
Γιώργος Κοντονής
                 Σημ. Συντ.
                 Τίς ερχόμενες ημέρες θα έχω την τιμή να μιλήσω με τόν Σεβασμιοτατο κ. Γαβριήλ για τις σκέψεις του και τα μελλοντικά σχέδια του.
ΓΑΚ 






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου