ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ...

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
             Πήγε στην Ζάκυνθο ο Σταύρος Κοντονής ο υπουργός Δικαιοσύνης, οπου πραγματοποιηθηκε προσυνεδριακή διαδικασία για τό Αναπτυξιακό Συνεδριο Ιονίων Νήσων, με την συμμετοχή τοπικών φορέων.
             Το Αναπτυξιακό Συνεδριο θα γίνει στίς αρχές του επόμενου μηνα, του Δεκεμβρίου, στην Κέρκυρα. Στίς συζητήσεις θα πάρει μέρος και ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας.
           "Στο Αναπτυξιακό Συνεδριο θα καταγραφούν απόψεις καί θα συζητηθούν με την παρουσία τών αρμοδίων υπουργών, ενω για το κλείσιμο των εργασιών υπαρχει δέσμευση της Κυβερνησης και του πρωθυπουργού για άμεση υλοποίηση των στόχων..." 
             Τόνισε ο Σταυρος Κοντονής μιλώντας στούς φορείς...
             Και συνέχισε. "Ειναι μια συμφωνία αυτή που καταστρώνεται μεταξυ της Κυβέρνησης καί των τοπικών κοινωνιών για να ξεφύγουμε επιτέλους απο αυτό το φαύλο κύκλο που ζήσαμε επι δεκαετίες στην πατρίδα μας και οδήγησε στην πιο βαθειά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που γνωρίσαμε..."!
             Οπως με ενημέρωσαν απο την όμορφη Ζάκυνθο ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε στην συνεχεια για πολλά κα ιδιαιτερα για την Αναπτυξιακή Στρατηγική για τα εθνικά σχέδια για την παραγωγική ανασυγκρότηση.
              Για το θέμα αυτό ο Σταύρος Κοντονής υπογράμμισε πως "η χώρα μας ειχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στα μεσα της δεκαετίας του 2000 και ισως η πιό υψηλή στα κρατη-μέλη της ΕΕ..."!
                  Θα πρεπει να τονίσω πως ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοινωσε μια σειρά απο εργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στο νησί.
                  Οπως είπε ο Σταυρός Κοντονής υπάρχει πρωτοβουλία ή μάλλον απο τίς πρωτοβουλίες (;!) της Κυβέρνησης για την Ζάκυνθο ειναι η δημιουργία επιστημονικού φορέα ερευνας για το περιβάλλον που θα προκύψει απο την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ, θα εχει δέ ως αφετηρία την λειτουργία του ΕΘΠΖ καί θα εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο μελέτης των μεσογειακών οικοσυστημάτων...
                  Μεγάλο βάρος εδωσε ο Ζακυνθινός υπουργός στις εργασιακές σχέσεις. 
                  Μάλιστα οπως με πληροφόρησε οι έτερος Γιώργος Κοντονής που παρακολούθησε το προσυνέδριο, ο Σταυρός Κοντονής προανήγγειλε την ενίσχυση του γραφείου Εργασίας στον Νομό με πρόσθετο προσωπικό καθώς και την αποζημίωση μέσω ειδικού νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβερνηση, των εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που διακόπτουν την λειτουργία τους με μισθούς εξι μηνών προκειμένου να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των οικογενειών τους μέχρι να ξαναβρούν εργασία...
                     Ειναι γεγονός, πως ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για πολλά (!!!) εργα που προωθουνται άμεσα για την Ζάκυνθο...
                    Ομως Σταυρο μου δεν πρέπει να γινει κάτι ιδιαιτερα σοβαρό για την περίπτωςη των πυρκαγιών; Νά παρθουν δηλαδή μετρα για να μην εχουμε φωτιές οπως αυτές που το καλοκαίρι ΕΚΑΨΑΝ ολα τα δάση του νησιού;
                    Ή δεν πρέπει να παρθουν μετρα για τον Λαγανά, που απο μια πανέμορφη περιοχή που την θαυμάζαμε ολοι, εγινε τό ιδιο και χειρότερα με τα Εξαρχεια καί κινδυνεύεις οχι να πας εκει, αλλα να περάσεις απο εκει;       
                     Ο Λαγανάς Σταύρο, πρεπει να επανέλθει οπως ηταν πρίν...
                     Τελεία καί παύλα.
                     Η ανομία δέν πρέπει να συνεχιστει...
                    Έγινα κατανοητός; Ή να το ξαναπω; Ε;
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου