ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

WEBTV KONTONIS

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1689 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΟΝΤΕΣΚΙΕ

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή 


Γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου του 1869 κοντά στο Μπορντώ δραστηριοποιήθηκε τη περίοδο του Διαφωτισμού .Από αριστοκρατική οικογένεια σπούδασε νομικά ενώ συμμετείχε στη πολιτική ζωή του Μπορντώ εκλεγμένος στο τοπικό κοινοβούλιο.

Μεταξύ άλλων και πολλές από τις ιδέες του χρησιμοποιήθηκαν στο έργο ''Το πνεύμα των νόμων '' που εξέδωσε το 1748 το οποίο ήταν η βάση για το γαλλικό σύνταγμα αλλά και για το αμερικάνικο .
Ο διαχωρισμός των εξουσιών είναι η βασικότερη αρχή του ενώ αναλύει τους νόμους της εποχής , περιγράφει τους τύπους των πολιτευμάτων , τη δημοκρατία , τη μοναρχία και τον δεσποτισμό .Πίστευε ότι η κατάχρηση της εξουσίας είναι ανθρώπινη τάση και πως κάθε κράτος έχει την ροπή προς τον δεσποτισμό .Επίσης , η καλύτερη εξουσία θεωρεί ότι είναι αυτή που είναι εκλεγμένη από τον λαό , εν αντιθέσει υποστηρίζει ότι ο λόγος τους λαού πρέπει να περιοριστεί .
Τάχθηκε υπερ του συνταγματισμού , του διαχωρισμού των εξουσιών , της κατάργησης της δουλείας , της προστασίας  των ατομικών ελευθεριών και άλλων ιδεών .

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ONLINE

ΩΡΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

Από κάθε μέρος του κόσμου...

Προβολές Σελίδας

RADIO KONTONIS

Επικοινωνία 94 FM

ONE TV

ΣΚΑΪ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tillas

ASTHENOFORA 365

VALLEDI VILLAGE

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΣ

VODAFONE SHOP

VODAFONE SHOP

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Chryssi Akti