ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ 1947 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΝΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΛΕΝΑ ΝΑΘΑΝΗΛ 


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή



Εντυπωσιακής και σπάνιας ομορφιάς η Ελενα Ναθαναήλ  
Το γαλλικό περιοδικό PARIS MATCH την επέλεξε να φωτογραφηθεί με αρχαία κοσμήματα της συλλέκτριας Ελένης Σταθάτου  δίπλα στον Λέοντα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ηταν η πρώτη και τελευταία φορά που φορέθηκαν αυτοί οι σπάνιοι αρχαιοελληνικοί θησαυροί , Το αρχαικό ''ενώτιο των σφιγγών''από το Αργος ,το ένα από τα δυο περιβραχιόνια και τον δακτυλικό σφηκωτήρα ''των όφεων ''από το θησαυρό του Καρπενησίου αλλά και το περιδέραιο της Τρωάδας .
 
Με τον Λάκη Κομνηνό στο ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
 Με το αγαπημένο της άλογο που το φρόντιζε σαν παιδί της


Η Ελενα ήταν δημοφιλής κυρίως για την σπάνια και γοητευτική ομορφιά της και την ξεχωριστή παρουσία της στον κινηματογράφο .Γεννήθηκε στην Νέα Φιλαδέλφεια από πλούσια οικογένεια.Ο πατέρας της ήταν υφαντουργός και τον έλεγαν Δεληβασίλη ενώ η μητέρα της ήταν Ναθαναήλ.
Τελείωσε το Ιταλικό Γυμνάσιο και το Λύκειο Τεχνών στην Ρώμη όπου σπούδασε ζωγραφική και διακόσμηση.Σπούδασε ηθοποιός στην σχολή του Πέλου Κατσέλη ενώ την πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία του Δαλιανίδη ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ο οποίος μάλιστα την έπεισε να χρησιμοποιήσει το επίθετο της μητέρας της.  Με την εμφάνισή της εντυπωσίασε με την ομορφιά της , το υποκρικτικό της ταλέντο.Το κορμί της σε συνδυασμό με το μεσογειακό πρόσωπο , τα μεγάλα μάτια αλλά και τον αριστοκρατικό της αέρα την ανέδειξαν αμέσως σε σταρ.
Το πρώτο της εξώφυλλο στάθηκε αφορμή για να έρθει μια πρόταση από έναν Γερμανό σκηνοθέτη Ρολφ Τίλε για να παίξει σ ένα δράμα την οποία και αποδέχτηκε .
Η Ελενα δεν προέβαλλε την ζωή της και ήταν πάντα διακριτική. Ηταν κατά του γάμου ενώ γέννησε την κόρη της Ινκα από τον Γιώργο Τσαγκάρη χωρίς να έχει παντρευτεί κάτι που έκρυψε από τα φώτα της δημοσιότητας .
Η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο όμως έγινε γνωστή και συζητήθηκε πολύ .Το 2008 κι αφού διαγνώσθηκε με καρκίνο του πνεύμονα αποσύρθηκε στο κτήμα της στην Εύβοια φροντίζοντας το κτήμα  , τα αμπέλια και το αγαπημένο της άλογο το οποίο πέθανε μετά μια εβδομάδα μετά την δική της απώλεια .

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου