ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1973 ΕΦΥΓΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ 


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή 







Ο θάνατος του γιού του του Αριστοτέλη Ωνάση ενός ανθρώπου που μεσουρανούσε στον εφοπλισμό αλλά και στο επιχειρηματικό στερέωμα ήρθε αναπάντεχα το μεσημέρι αυτής της ημέρας  του Ιανουαρίου.Ο πατέρας του Αριστοτέλης Ωνάσης θεωρεί ότι ο θανατός του δεν ήταν τυχαίος κι ότι μάλλον όλα οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια .Ο ίδιος ποτέ δεν μίλησε για το πιθανό κίνητρο αυτής της ενέργειας. 

Σύμφωνα με τις μυστικές έρευνες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια όλα ξεκίνησαν από μια αγγελία που είχε δημοσιεύσει  σε αμερικάνικα περιοδικά ο τότε πρόεδρος της Ολυμπιακής αεροπορίας κος Παύλος Ιωαννίδης ο οποίος έψαχνε πιλότο για ν αντικαταστήσει τον πιλότο Μακ Γκρέκορ .Ο Μακ Γκρέκορ πετούσε με τον Αλέξανδρο το αεροπλάνο piaggio αλλά είχε λήξει το πιστοποιητικό υγείας του.Ο πιλότος που ήρθε από Αμερική είχε πολλές ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του αλλά καθόλου σε αεροπλάνο piaggio .Την επόμενη ημέρα θα γινόταν η δοκιμαστική πτήση κατα την οποία ο Αλέξανδρος δεν θα μπορούσε να λείπει . Μαζί του ήταν και ο προηγούμενος πιλότος του Αλέξανδρου Μακ Γκρέκορ.
Κι ενώ το αεροπλάνο απογειώθηκε άρχισε να κλείνει προς τα δεξιά και μάλιστα κατακόρυφα , έπεσε στο διάδρομο και κι άρχισε να περιστρέφεται χτυπώντας συνεχώς στο τσιμέντο.
Αυτό ήταν , ο Αλέξανδρος άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ ενώ οι άλλοι πιλότοι επέζησαν με μερικά κατάγματα .

Η αιτία του τραγικού δυστυχήματος σύμφωνα με τους εμπειρογώμονες ήταν ότι νούμερο ένα τα συρματόσχοινα ήταν δεμένα ανάποδα και νούμερο δύο δεν είχαν γίνει οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.
Οταν ο Αλέξαδρος προσπάθησε να κάνει διορθωτική κίνηση εξαιτίας ενός πλάγιου ανέμου από τη δεξιά πλευρά του αεροπλάνου αντι να στραφεί προς τα αριστερά έκανε επιπλέον δεξιά κίνηση κι έτσι άρχισε η περαιτέρω κλήση και βέβαια η πτώση .

Στο εδώλιο έκατσαν πέντε μηχανικοί της Ολυμπιακής οι οποίοι εγγυόντουσαν την έυρυθμη λειτουργία των πηδαλίων κι ότι ένα σαμποτάζ δεν είναι εύκολη υπόθεση .Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί πολλά σενάρια συνομωσίας χωρίς να έχει αποδειχθεί τι ακριβώς συνέβη και χωρίς να έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα .

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε τον Αλέξανδρο 20 μέρες άθαφτο διότι δεν είχε συνειδητοποιήσει τον θάνατο του γιού του , δεν δεχόταν τον θανατό του κι έτσι τρέναρε την ταφή του μέχρι που ο Μητροπολίτης Λευκάδος του θύμωσε λέγοντας του ότι ή θα τον θάψει ή θα τον μεταφέρει στην Γαλλία σε μαυσωλείο .Ετσι έγινε η κηδεία του ενώ ο Αριστοτέλης πέθανε απο μυασθένεια δυο χρόνια αργότερα.




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου