ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

WEBTV KONTONIS

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1940 ΕΦΥΓΕ  Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ 

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή


Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου Ελληνας λογοτέχνης , δημοσιογράφος ,ποιητής ,ακαδημαικός ,ποιητής ταξιδιωτικών κειμένων γεννήθηκε στο Καρπενήσι το 1877 και πέθανε στην Αθήνα το 1940 .

Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει Ιατρική και γι αυτό το λόγο ήρθε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει μαθήματα στην ιατρική σχολή , Αργότερα στράφηκε στην δημοσιογραφία και και τη λογοτεχνία .Ενω από το 1908 - 1910 πήγε στο Παρίσι ως ανταποκριτής της εφημερίδας Εμπρός στην οποία δημοσίευσε φιλολογικά χρονογραφήματα .

Υπηρέτησε  ως νομάρχης Ζακύνθου , ενώ το 1918 διορίσθηκε διεεθυντής στην Εθνική Πινακοθήκη .Επίσης , διετέλεσε καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών .Την ίδια χρονιά έγραψε το γνωστό σε όλους μας ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ .

Ο Παπαντωνίου διακρίνεται για τον ζωηρό λόγο του που αποτελείται από μικρές περιόδους , διακοσμημένος με καθαρές εικόνες .

Μερικά από τα έργα του είναι διάφορες ποιητικές συλλογές ,ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ , ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ,ΠΕΖΟΙ ΡΥΘΜΟΙ -ΠΕΖΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΩΡΑ , ενώ τα διηγήματα του είναι ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΟΡΘΡΟΣ ,Η ΘΥΣΙΑ ,ΤΟ ΑΛΟΓΟ κα.αλλά και τα ταξιδιωτικά ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ , ΤΑΞΙΔΙ αλλά ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ (Αναγνωστικό της γ΄ δημοτικού ), ΟΘΩΝ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ και
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ONLINE

ΩΡΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

Από κάθε μέρος του κόσμου...

Προβολές Σελίδας

RADIO KONTONIS

Επικοινωνία 94 FM

ONE TV

ΣΚΑΪ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tillas

ASTHENOFORA 365

VALLEDI VILLAGE

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΣ

VODAFONE SHOP

VODAFONE SHOP

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Chryssi Akti