ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1894 ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΛΥΜΙΕΡ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΛΗΨΗΣ


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή

Οι Γάλλοι αδερφοί Λουι και Ογκύστ Λυμιέρ ήταν κνηματογραφιστές , εφευρέτες , δημιουργοί του κινηματογράφου μιας λήψης , εκτύπωσης και προβολής φιλμ .Μεγάλωσαν στην Λυών όπου ο πατέρας τους διατηρούσε κατάστημα φωτογραφικών ειδών .
Ετσι , ασχολήθηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα τους και απο το 1892 ασχολήθηκαν με την δημιουργία κινούμενης εικόνας. Ως εκ τούτου , βασίστηκαν στην εφεύρεση του κινητοσκόπιου κι έφτιαξαν μια συσκευή του κινηματογράφου την οποία κατοχύρωσαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σαν σήμερα 13 Φεβρουαρίου του 1894.
Το 1895 έκαναν την πρώτη τους ιδιωτική προβολή με μια ταινία μικρού μήκους και τον ίδιο χρόνο έκαναν την πρώτη δημόσια προβολή με εισιτήριο στο Grand cafe του Παρισίου. Η πρώτη ταινία στην υπόγεια αίθουσα του grand cafe έδειχνε ένα τρένο να κατευθύνεται επάνω τους κάτι που προκάλεσε τον τρόμο στους θεατές.


Ο κινηματογράφος των Λυμιέρ , ήταν μια πολυμηχανή , μηχανή λήψης και προβολής καθώς και εκτύπωσης του φιλμ .

 Το 1896 ξεκίνησαν περιοδεία στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη , ενώ οι ίδιοι έκριναν ότι ο κινηματογράφος δεν έχει μέλλον και για αυτό πούλησαν την εφευρεσή τους στον Ζορζ Μελιέ κρατώντας ένα μικρό κομμάτι στην ιστορία του κινηματογράφου .

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου