ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
          Το Πάσχα πέρασε.
          Βρισκόμαστε ήδη στην Τρίτη ημέρα μετά το Πάσχα.         
          Βέβαια οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται.



          Άλλωστε την Παρασκευή έχουμε μια μεγάλη εορτή, οπως ειναι η Ζωοδόχος Πηγή. Η Πηγή της ζωής.
          Ομως η επικαιρότητα δέν σταματά! Τρέχει και μάλιστα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η οποία μας υποχρεώνει να τρέξουμε κι'εμείς με την ιδια ταχύτητα για να την...προλαβαίνουμε και να σας την μεταφέρουμε πάντοτε σωστά και πάντα απο πρώτο χερι!
          Αυτές τίς ημέρες λοιπόν το θέμα των δυο Στρατιωτικών μας, που για 40ημερα βρίσκονται στην φυλακη υψίστης ασφαλείας  των Τούρκων στην Ανδριανούπολη "παίζει" πολύ και μακάρι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια τους χθές!
          Βέβαια (χθές) την Δευτέρα τού Πάσχα οι Τούρκοι επέτρεψαν στούς γονείς των δύο στρατιωτικών και τούς επισκέφτηκαν για να γιορτάσουν μαζί τους τό Χριστός Ανέστη.
          Εν τω μεταξυ στην Τουρκία ο Πρωθυοουργος Γκιλντιρίμ μίλησε ανοικτά για ανταλλαγή των δύο με τούς 8 Τούρκους αξιωματικούς που ήρθαν εδω (δέν τούς συλλάβαμε!!!) καί ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Μάλιστα ο Γκιλντιρίμ χαρακτήρισε τούς 8 Τούρκους αξιωματικούς πραξικοπηματίες που σκότωσαν αρκετούς Τούρκους!
          Απο την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης κάνει λόγο πως ειναι άλλη η περίπτωση των 8 κι'άλλη των δύο Εληνων Στρατιωτικών! 
          Ανήμερα το Πάσχα, οι Τούρκοι επέτρεψαν στο Μητροπολίτη Ανδριανουπολεως Αμφιλόχιο να επισκεφθεί τούς δυο Στρατιωτικούς στην φυλακή τούς Κοινώνησε καί τούς μετέφερε την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, που αργότερα μίλησε μαζί τους τηλεφωνικά!
           Ας ευχηθούμε πως οι Τούρκοι θα ελευθερώσουν γρήγορα τούς 2 Ελληνες Στρατιωτικούς, που κρατούν παράνομα στην φυλακή.
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου