ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
          Κι’αυτή η νέα απόφαση θα πέσει στο Δικαστήριο, όπως έπεσαν τόσες και τόσες άλλες!
          Ο υπουργός Παιδείας κ. Γιαβρόγλου που δέν πιστεύει φαίνεται πως είναι σύμφωνος, εάν δέν έδωσε αυτός τήν εντολή για να αφαιρεθεί «η ανάπτυξη της Θρησκευτικής Συνείδησης»!           Μετά τήν έντονη διαμαρτυρία της Εκκλησίας τής Ελλάδος, τίς έντονες διαμαρτυρίες συνεχίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ, τόν οποίο ακολουθούν, η Ένωση Θεολόγων και δύο γονείς.



          Όλοι ζητούν με έγγραφο τους-αίτηση τους την ακύρωση του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας...
          Μάλιστα ο Σεβασμιότατος Πειραιώς κ. Σεραφείμ υποστηρίζει κι’εχει δίκιο πως η απόφαση είναι αντίθετη στό άρθρο 16 του Συντάγματος, σύμφωνα με τό οποίο το κράτος και ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας, οφείλει να δρά για τήν ανάπτυξη της θρησκευτικής συνειδήσης των Ελληνοπαίδων, μέσω του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να διδάσκεται σε ικανό αριθμό ωρών εβδομαδιαίως «επι τη βάσει αποκλειστικών  και μόνον των αρχών των δογμάτων της διδασκαλίας και των ιερών παραδόσεων της Ορθοδοξίας».
            Με την ευκαιρία να σας πω πως το ΣτΕ έκρινε ότι η απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για ριζική αλλαγή στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών κλονίζει την θρησκευτική χριστιανική συνείδηση...
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου