ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΗ

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
           Ο εκδότης Εφημερίδων και ιδρυτής πολλών Ραδιοφωνικών καί Τηλεοπτικών Σταθμών ο Γιώργος Κουρής έφυγε σήμερα το πρωί για το μεγάλο ταξίδι.
           Για την γνωριμία μου και την παρά λίγο συνεργασία μου με τόν αείμνηστο Γιώργο μίλησα στο σχόλιο μου στη σελίδα μου στο Facebook.com           
           Από το ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ θα αναφερθώ σε όλα όσα έζησα εκείνες τίς ήμέρες (πρίν από πολλά πολλά χρόνια) στα Θυρανοίξια της Εκκλησίας του που έφτιαξε μέσα στό μεγάλο κτήμα του.



           Εδώ λοιπόν από πολύ πολύ νωρίς εκείνη τήν ημέρα το κτήμα είχε γεμίσει με χιλιάδες Κεφαλλονίτες, που έφθασαν από κάθε σημειο του νησιού!
           Την ώρα που είχε προγραμματιστεί έφθασε και ο Μακαριστός Χριστόδουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλλονίας τον Σεβασμιότατο κ. Σπυρίδωνα.
            Έλα όμως που το αυτοκίνητο δέν μπορούσε να πλησιάσει (ήταν πολλά τα αμάξια και δέν υπήρχε ελευθερος χώρος) με αποτέλεσμα να βγει στό δρόμο ο Γιώργος Κουρής και να αρχίσει τον...εξάψαλμο!
            Όμως το πρόβλημα ύστερα από τίς φωνές και τα...γαλλικά του αειμνήστου λύθηκε αμέσως και τα Θυρανοίξια έγιναν όπως έπρεπε και με τό τρόπο που έπρεπε...
            Στην δεξίωση πάντως έγινε το έλα να δείς μιας και όλοι οι Κεφαλλονίτες είχαν μπει στούς...κήπους!       
            Πρέπει να πω πως ο Γιώργος Κουρής αρθρογραφούσε μέχρι και την τελευταία πνοή.
            Έτσι λίγο πρίν κλείσει σήμερα τα μάτια του έγραψε για την ΚΟΝΤΡΑ ΝΙΟΥΣ             





            Καλό ταξίδι Γιώργο
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου