ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 1941 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ BOB DYLAN

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή



Από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους τραγουδοποιούς ο Ρόμπερτ Αλεν Ζίμμερμαν , ο γνωστός Μπόμπ Ντύλαν γεννήθηκε μια μέρα σαν σήμερα 24 Μάϊου του 1941 .



Αποτέλεσμα εικόνας για ντίλαν βραβειο λογοτεχνίας





Ως  μαθητής γυμνασίου έπαιζε φυσαρμόνικα , πιάνο , κιθάρα ενώ ερμήνευε τραγούδια με έμφαση στη ροκ , κάντρυ και μπλούζ.Το 1959 φοίτησε στο πανεπιστήμιο της Μινεάπολης όπου άκουσε για πρώτη φορά την μουσική του Γκάρθι του θρύλου της φολκ .Εγινε θαυμαστής της μουσικής του με σκοπό να τον συναντήσει .'Ετσι , παράτησε τις σπουδές του για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη .
Εκεί συνάντησε τον Γκάρθι ο οποίος τον έχρισε ως διάδοχό του .Την ίδια περίοδο άλλαξε τ 'όνομα του σε Ντύλαν επηρεασμένος από τον ποιητή Τόμας Ντύλαν του οποίου ήταν θαυμαστής.
'Ετσι , με το όνομα Ντύλαν πια έγινε εκτός από μουσικός και ποιητής στιχουργός .

'Εχει πάρει 13 φορές το βραβείο GRAMMY , ΟΣΚΑΡ και ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ ενώ πρόσφατα - το 2016 -πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας , που για πρώτη φορά δόθηκε σε έναν εκπρόσωπο της μουσικής βιομηχανίας. Τα τραγούδια ποιήματα του επηρεάστηκαν από τους ποιητές Μπωντλερ , Ρεμπω και Ελλιοτ . Κυκλοφόρησε τρείς μεγάλους δίσκους που καθορίζουν την ιστορία της ροκ .Μετά από διαζύγιο , ένα σημαντικό ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή , περιπέτειες με την καρδιά του κλπ συνεχίζει μέχρι και σήμερα  να περιοδεύει .

Αποτέλεσμα εικόνας για ντίλαν βραβειο λογοτεχνίας


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου