ΚΑΡΟΛΟΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
           Στην ηλιόλουστη Ελλάδα εδώ και 24ωρες βρίσκονται ο Πρίγκηπας Κάρολος και η Δούκισσα Καμίλα.    
           Μετά τίς όποιες επαφες κι επισκέψεις είχαν στην Αθήνα τίς πρώτες ώρες της εδώ αφιξής τους ο Διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου και η συζύγους του η Δούκισσα και την κατάθεση Στέφανου στο Μνημείο του Αγνώστου Συρατιώτη, το βράδυ παρέστησαν στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε πρός τιμή τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.





           Στό δείπνο ήταν καλεσμένοι οι πολιτικοί ηγέτες ο πρόεδρος της Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος (θα δει σήμερα τον Κάρολο και θα μιλήσουν για πολλά θέματα. Είναι γνωστή άλλωστε η πίστη του Πρίγκηπα στο Θεό) και πολλοί επιχειρηματίες.  
           Είναι γεγονός πως όλα λειτούργησαν άψογα!





           Για άλλη μια φορά, είχε την ευκαιρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πτοκόπης Παυλόπουλος να αναφερθεί στα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο τονίζοντας πως "ευελπιστούμε στην επιστροφή τους"!    
          Ο Πρίγκηπας Κάρολος απέφυγε να απαντήσει ή να πάρει θέση για τα γλυπτά του Παρθενώνα!





           Θα πρέπει να πω πως πρίν από περίπου 20 χρόνια που είχε ξανάρθει εδώ ο Κάρολος, επι κυβέρνησης Κώστα Σημίτη και στο δείπνο που παρέθεσε πρός τιμή του ο τοτε Πρόεδρος ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος,  είχαμε ζητήσει και πάλι τα γλυπτά!      
          Από τοτε πέρασαν 20 χρόνια χωρίς να γίνει κάτι...





           Στην αντιφώνηση του ο Διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Κάρολος αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο αναφέρθηκε στόν μεγάλο και πολυ σπουδαίο για όλο τόν κόσμο πολιτισμό της Ελλάδος, τονίζοντας στην αρχή, αλλά και στο τέλος με Ελληνικά αυτή την φορά  "Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε   Ο Λ Ο Ι  Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ"!
           Η δήλωση αυτή του Διαδόχου Κάρολου που έκανε τόν γύρω του κόσμου, δείχνει τίς φιλικές σχέσεις που εδώ και πολλά πολλά χρόνια έχει η Ελλάδα με την Μεγάλη Βρετανία. Από την εποχή του Λόρδου  Βυρωνα!
           Αύριο ο Κάρολος και η Καμίλα θα πάνε στην Κρήτη, όπου τους ετοιμάζεται εντυπωσιακή υποδοχή.
Γιώργος Κοντονής 

           

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου